Passat czy a4 ok 15kafli

06 Paź 2008, 18:25

bardzo ale to bardzo mi sie podobają następujące auta które jest lepsze w cenie ok 15-17 tys zł
chcialbym zaplacic jak najtaniej i miec dynamiczne, malo palące, stosunkowo tanie w użytkowaniu i bezawaryjne auto klasy średniej
niewiem na co sie zdecydowac
audi a4 b5 czy vw passat b5
diesel czy benzyna

oba mi sie podobają
piotrauto
Stały forumowicz

06 Paź 2008, 18:41

Co do silnika to czy w Vw czy w Audi to jest jedno i to samo. Różnica tkwi w guście,co bardziej się podoba a co mniej. A4 chyba jeździ więcej niż Passatów,ale tych drugich na giełdzie jest do wyboru do koloru
v40
Początkujący

06 Paź 2008, 18:50

piotrauto napisał(a):bardzo ale to bardzo mi sie podobają następujące auta które jest lepsze w cenie ok 15-17 tys zł
chcialbym zaplacic jak najtaniej i miec dynamiczne, malo palące, stosunkowo tanie w użytkowaniu i bezawaryjne auto klasy średniej
diesel czy benzyna

oba mi sie podobają

To raczej bardzo niskie stawki jak za te modele, z resztą sam o tym piszesz, oczekuj raczej dorżniętego/powypadkowego egzemplarza.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

06 Paź 2008, 18:56

aha wiec co jest lepsze bo musze sie na cos zdecydowac moim zdaniem passat wygląda tak jakby nowocześniej ale czy jest lepszy slyszalem ze a4 jest lepiej wykonane ale wygląda na duzo mniejsze od passata mam mętlik mozecie mi powiedziec czym te auta sie od siebie różnią i jak sie one prowadzą i które jest lepsze i które gorsze, wady i zalety
piotrauto
Stały forumowicz

06 Paź 2008, 19:00

Oczy mnie bolą, edytuj swoją wypowiedź, dodaj znaki interpunkcyjne i duże litery gdzie trzeba, tego czytać się nie da. Poza tym za tą kasę nie brałbym raczej żadnego z tych modeli.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

06 Paź 2008, 19:38

piotrauto napisał(a):bardzo ale to bardzo mi sie podobają następujące auta które jest lepsze w cenie ok 15-17 tys zł
diesel czy benzyna

oba mi sie podobają

Człowieku, życzę powodzenia! Za max. 17 tys. zł chcesz mieć auto dynamiczne, mało palące, stosunkowo tanie w użytkowaniu i bezawaryjne. Aut łączących te cechy nie ma :? A na pewno nie za taka cenę!!! Dozbieraj jeszcze "troszeczkę" i wtedy możesz zadawać takie pytania! A tak w ogóle to nie pisz w temacie "15 kafli" tylko 15 tys. zł bo to poważne forum i pytania i odpowiedzi piszemy na poziomie!
mistrz27
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Francuskie dotacje na wymianę aut
    Francuski rząd wprowadził w 2020 roku dotację na zezłomowanie starego auta i zakup mniej emisyjnego samochodu. Premia wynosi 3000 euro na auto spalinowe lub hybrydowe o emisji CO2 poniżej 137 g/km oraz 5000 euro na pojazd ...

06 Paź 2008, 19:51

Za 17 tyś. można kupić A4 1.9 Tdi 110 KM jak i 1.8,a nawet 1.8T. Dynamiczne jest,zbyt dużo nie pali i z przebiegami ok180 tyś. Wiadomo że to co piszą w ogłoszeniach nie zawsze jest prawdą,a nawet powiedziałbym że rzadko jest prawdą,ale to trzeba pojechać i obejrzeć. Napewno znajdzie się coś godnego uwagi.
v40
Początkujący

06 Paź 2008, 19:56

jiGsaw napisał(a):Oczy mnie bolą, edytuj swoją wypowiedź, dodaj znaki interpunkcyjne i duże litery gdzie trzeba, tego czytać się nie da. Poza tym za tą kasę nie brałbym raczej żadnego z tych modeli.

kolego pierd*****

za te pieniadze mozna znalesc juz w bdb stanie i passata i a4 w benzynie
diesla tez da sie znalesc

v40 napisał(a):Napewno znajdzie się coś godnego uwagi.

zgadza sie ja mialem na sprzedaz niebite a4 1.8 z klima 96r. za 12,500zł do opłat, przyjechali kolesie co wczesniej za tam same kase ogladali złomy, a u mnie sie trafiła dobra sztuka :)

szukaj, a znajdziesz :!:
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

06 Paź 2008, 20:32

Wyjątek potwierdza regułę, a przypadków nie rozważam.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

06 Paź 2008, 21:09

właśnie przejrzałem otomoto . albo przebieg 280k albo 180 ale bez książki także bez komentarza , nie napalajcie się tak na te passaty i audi bo to bez sensu ...
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

07 Paź 2008, 13:49

no co wy mając 15-17tys nie kupi sie auta?
za duuuuuuuuzo mniejszą kase moge dostać mondeo, lagune itp wiec co mi gadacie
wiec co jest lepsze?
piotrauto
Stały forumowicz

07 Paź 2008, 13:50

radzilbym poszukac ci autka z silnikiem 1.8t jesli ci zalezy na osiagach i przy tym spalanie jest w miare male .. sam juz takiego auta szukalem sporo... a diesel to wylacznie 1.9 tdi 110 spalanie bardzo niskie a osiagi nie najgorsze.. zawsze mozesz zdecydowac sie na chipa ale to jak kto woli..
Toczefele
Nowicjusz

07 Paź 2008, 18:20

TDI 110km jakie ma osiągi w passku a jakie w a4?
i ile pali?
piotrauto
Stały forumowicz

07 Paź 2008, 19:40

Nie napiszę Ci jakie ma osiągi tzn, ile do setki i Vmax bo nie wiem ,ale wiem że 110 KM to się już ładnie zbiera,a przy tym jest oszczędny bo w trasie można zejść poniżej 5,5 l/100 km. A osiągi w a4 ma podobne jak w passacie,bo to ten sam silnik. Z racji tego,że a4 jest trochę lżejsze,to może być delikatnie lepiej.
v40
Początkujący

07 Paź 2008, 20:00

aha wiec ile moze spalic teki diesel 5-6l? wiec co lepie jkupic 1,8T czy diesla?
no i jeszcze czy 110km czy 115km?
piotrauto
Stały forumowicz