Passat czy A4?

28 Gru 2010, 16:55

Ja ze swojej strony polecam Passata B5 , sama mam takie autko i nie narzekam , jeszcze nic w niego nie włożyłam.

Polecam gorąco
Kinia
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

28 Gru 2010, 20:31

No z jednej strony co do tego przebiegu mogę się zgodzić, bo inne BMW mają o wiele większe, ale z drugiej strony znam osoby, które robią jeszcze mniej km przez 5 lat. Np. ja mam w aucie przebieg 160 tys. a jeżdżę już 10 lat;] Ale dzięki za radę:)
gggrzesiekkk
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

28 Gru 2010, 22:14

No pewnie , nie wszyscy robią kolosalne przebiegi . Ja Astrą w 4 lata zrobiłem około 50.000km . Mój teść Seicentem przez 10 lat zrobił trochę ponad 80.000 , nie wszyscy rocznie robią po 25.000 czy więcej .
Miloszek
Początkujący

Miejscowość: Łask

29 Gru 2010, 00:29

Pomyśl jeszcze nad lexusem. Według mnie jest dużo lepszy od audi i passata, dużo mniej awaryjny. W nim możesz wyróżniać się na drodze (passatów i a4 jest pełno na drogach), ale niestety musiałbyś parę tysiaków dołożyć, np
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

29 Gru 2010, 12:06

No IS jest faktycznie super, wraz z BMW E90 to moim zdaniem 2 najlepsze fury w zestawieniu :)

Nie wiem jak teraz, ale gdy rok temu z hakiem szukałem m.in. BMW E90 w granicach 50-55tys. zł (bo szukałem używanego, dopiero potem alternatywą stał się i30) to ciężko było utrafić coś ciekawego... Były albo przeciętne silnikowo-wyposażeniowo (jakies 318 120KM z podstawowym wyposażeniem), albo podejrzane po wypadkach, z kręconymi licznikami. W internecie wszystko fajnie, na żywo już mniej. Nie wiem jak teraz kształtują się ceny używanych E90.

Akurat przebieg (jak i historie awarii) w E90 łatwo sprawdzić - jest zapisywany w pamięci komputera pokładowego (to co ci się wyświetla na wyświetlaczu) oraz w jakimś układzie gdzieś pod maską/obok skrzyni/nie pamiętam już do którego mogą zajrzeć pracownicy ASO - rok temu było to nie do przejścia (podobno) i wystarczyła wizyta w ASO gdzie wyciągnęli prawdziwe dane.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

29 Gru 2010, 12:17

50 tysięcy to trochę ryzykowna cena za BMW albo Audi. Z tych 2 szczerze polecam BMW, ale biorąc pod uwagę twój budżet to spojrzałbym raczej za Passatem np. 1,8 tsi czy 2,0 tsi(benzyna na pewno sprawi mniej kłopotów niż 2,0 tdi choć też nie jest starą prostą konstrukcją)
albo jakieś mondeo w tym przypadku może być też diesel.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

29 Gru 2010, 12:18

Co do tego lexusa to zgodzę się, że to naprawdę piękny samochód. Już kiedyś na niego patrzyłem. Byłbym w stanie nawet dołożyć parę tysięcy, ale jest jedna wada tego samochodu! Spalanie jest o wiele większe w lexusie niż np. w BMW. Ale dzięki za radę. Puki co chyba najbardziej jestem przekonany do e90 i własnie tego samochodu bede teraz szukać:) ale jeżeli macie jakieś propozycje to chętnie pooglądam. Pozdrawiam i życzę miłego dnia;D
gggrzesiekkk
Nowicjusz

29 Gru 2010, 12:25

czy kolega czesław555 nie zajmuje się sprowadzaniem samochodów z Niemiec
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

29 Gru 2010, 13:37

Lexus pali średnio o 0,6l więcej od dieslów audi i vw, ale za to masz mocniejsze i mniej awaryjne auto (177 KM robi swoje). Myślę że naprawdę warto się zainteresować lexusem.
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

29 Gru 2010, 14:36

gggrzesiekkk napisał(a):W takim razie co sądzicie o tych BMW, które podałem w poprzednim poście?

E90 myślę że godne uwagi. W tym zakresie pytaj Jigsawa. Jeżeli chodzi o passata i A4 to brałbym audi, ale tylko dlatego że mi się bardziej podoba. Passat nie jest aż tak dużo większy więc nie zrobiłoby mi to różnicy. :mrgreen:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

29 Gru 2010, 14:47

M5 napisał(a):Passat nie jest aż tak dużo większy więc nie zrobiłoby mi to różnicy. :mrgreen:

A jechałeś na tylnej kanapie A4? :P Tam jest ciasno... Kolanami dotykałem przednich foteli, a dodam że duży nie jestem (niecały 180cm) i przede mną też zbyt wyrośnięci nie siedzieli... Z przodu w A4 jest ok, ale z tyłu na dłuższe podróże w 5 osób to auto się nie nadaje-za to Passat jak najbardziej tak (też mnie to zdziwiło, bo płyta ta sama więc miejsca powinno być porównywalnie)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

29 Gru 2010, 15:09

Jak szukasz E90 to oglądaj wszystkie oferty w tym przedziale cenowym , wybierz kilka które uważasz za najatrakcyjniejsze i wklej je tutaj , to będziemy myśleć który godny uwagi . Można znaleźć naprawdę fajne oferty z przebiegami poniżej 100k .
Z tych 3 co podałeś jedno ogloszenie już wygasło , więc pozostają dwa .
[link do oferty na Allegro wygasł]
Bardzo mały przebieg , wyposażenie dobre . I-drive pewnie fajny bajer , podobno skomplikowany , ale człowiek wszystkiego się nauczy . ;)
I Plus tego auta że jest już zarejestrowane w PL , tylko trzeba by sprawdzić historie w ASO i pytanie czy ten przebieg jest rzeczywisty ..... I jest jedna nieścisłość . Właściciel podaje że pojemnosć auta jest 2000ccm3 , dizel i ma 122km . Z tego co wiem tak nie ma , albo gościu sie pomylił wpisując przebieg , albo moc silnika . I na klapie od bagażnika też nie pisze czy to 320 czy 318 .....
Nie zarejestrowany w PL , ale wydaje się być wiarygodniejszy od tego w/w . Przynajmniej mi się tak wydaje . Posiada ważny przegląd TUV , tylko do cholery żeby w takim aucie nie było klimatronica !! ??

W Auto Świat chyba dwa tygodnie temu było w używanych BMW E90 . Można przeczytać , coś sie można dowiedzieć ;) .
Miloszek
Początkujący

29 Gru 2010, 15:09

Szczerze powiedziawszy to miejsca na tylnej kanapie nie są moim największym zmartwieniem, bo tylko czasami zabieram 4 osoby:) zazwyczaj jeżdżę sam lub z jednym pasażerem więc wydaje mi się, że lepiej będzie jak zobaczymy na rzeczy, jak silnik, awaryjność, spalanie i tego typu rzeczy:) Co do passata i audi to też wg mnie audi jest ładniejsze. Puki co chętnie posłucham opinii na temat e90:) może jakieś propozycje na allegro tych samochodów?

[ Dodano: 29 Grudzień 2010, 14:15 ]
..... I jest jedna nieścisłość . Właściciel podaje że pojemnosć auta jest 2000ccm3 , dizel i ma 122km . Z tego co wiem tak nie ma , albo gościu sie pomylił wpisując przebieg , albo moc silnika . I na klapie od bagażnika też nie pisze czy to 320 czy 318 .....

Jest BMW e90 318 który ma w dieslu 122KM:) Ten silnik by mi odpowiadał (oczywiście jeżeli nie jest awaryjny). Gdyby w BMW byłyby silniki np. 1.6 to też bym się nad nimi zastanawiał:) Nie zależy mi na olbrzymich osiągach, lecz na niższym spalaniu. Ale dzięki za odpowiedź.
gggrzesiekkk
Nowicjusz

29 Gru 2010, 15:19

Jest jedno A4 na allegro które przykuło moją uwagę , nawet pisałem już o Nim tutaj na forum , tylko coś sie to Audi nie chce sprzedać .

Za niedługo będe miał chwile czasu to poszukam czegoś fajnego na allegro ;)
Miloszek
Początkujący

29 Gru 2010, 15:26

Miloszek: Audi ładne, tylko że jestem trochę wybredny. Chodzi o to, że o wiele bardziej wolę sedana niż kombi.
gggrzesiekkk
Nowicjusz