PASSAT czy MERC ??

12 Mar 2010, 21:58

Mam dylemat. Otóż kolega ma passata rocznik 1999 B5 Benzyna 1.8 150 koni z przebiegiem 320 tysięcy. Ja posiadam mercedesa w210 rocznik 1995 diesel 2.2 95 koni przebieg 400 tysięcy. Czy warto sie zamienic na tego passacika ??
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

12 Mar 2010, 22:01

Zależy w jakim stanie jest ten passat :mrgreen: A ty się chcesz zamienić czy kolega ??
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

12 Mar 2010, 22:03

Kolega zlozyl mi propozycje. Samochod jest w stanie raczej dobrym. Zapomnialem dodac ze passat ma zalozony gaz !!! Kopa ma strasznego a moj merc jest dosc zaniedbany, ale nei uwazacie ze przebieg 320 tysiecy an benzyne to nie za duzo ?? :???:

Wolalbym sprzedac tego passata i kupic mercedesa tyle ze w lepszym stanie. Za ile sprzedam takiego passacika, albo lepiej sobei go zostawic, albo wogole sie nie zamieniac ?
e220 okular
Początkujący

12 Mar 2010, 22:06

To coś mi tu śmierdzi przekrętem :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

12 Mar 2010, 22:07

Hmmm czemu tak sadzisz ?? Za ile sprzedalbym takiego passata ?? 150 koni, benzyna + gaz, 320 tysiecy przebiegu, stan dobry, dobrze wyposazony. Zamieniac sie wogole, bo moze sie okaze ze mercedes lepszy ?
e220 okular
Początkujący

12 Mar 2010, 22:12

320tys.km w 11letnim Pasacie to raczej autentyczny przebieg,zresztą auta przywiezione z Niemiec czy skąd kolwiek indziej zza granicy maja własnie tyle a nawet więcej nakulane.Co z tego że sprzedasz tego Passata i kupisz Mercedesa (tak jak piszesz) z przebiegiem dajmy na to 190tys na liczniku który w rzeczywistości bedzie miał nakulane ponad 400tys.km,ja bym sie zamienił spokojnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RV-2 - sportowy kamper
    Wielkie sportowo-turystyczne coupe, które jednocześnie może pełnić rolę praktycznego domu na kółkach? Wszystko to brzmi bardzo nierealistycznie, ale ten samochód istniał naprawdę! Oto Toyota RV-2! Sportowy ...

12 Mar 2010, 22:13

Bo powiedz mi kto się zamienia samochodem w stanie dobry na
e220 okular napisał(a):a merc jest który dosc zaniedbany, :???:
:?: :?: :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

12 Mar 2010, 22:13

Moj mercedes tez ma napisane 190 tysiecy z haczykiem, ale ..... :lol:

Za ile sprzedalbym takiego passata bo moze kupilbym bmw e46 :cool:

PS. Wlasnie pokazywalem koledze jakie tam sa niedociagniecia w srodku samochodu, ale on ma to gdzies i i tak chce sie zamienic. Dodam jeszcze ze niepokoi mnie troszeczke nierowna praca silnika w mercedesie oczywiscie prawie neizauwazalna ale ... To tak jakby mercedes sam dodawal gazu :shock: ale trzeba sie przysluchac zeby uslyszec bo jesli nei to silniczek chodzi bdb
e220 okular
Początkujący

12 Mar 2010, 22:32

Za takiego Passata dostał byś ja wiem z 16-17tys.zł to jest max więc o BMW E46 raczej nie masz co myśleć.Jeśli kumplowi powiesz wszystko co i jak z nim jest nie tak to przecież sie nie bedzie czepiał potem.
Barol
Awatar użytkownika

12 Mar 2010, 22:52

A takiego merolka za ile bym sprzedal

A jesli bym chcial samochod dla siebie to zamienic sie ?
e220 okular
Początkujący

12 Mar 2010, 23:01

Jak ten Passat jest ok to nie masz co się zastanawiać, przynajmniej ja tak myślę. Te silniki są bardzo dobre, a w razie czego regeneracja turbiny ok 700-900 zł o ile się nie mylę, ale mówisz że napędza się dobrze to może jest ok. A propo przebiegu to 70% tych aut z Niemiec ma podobny przebieg. Sprawdź zawieszenie bo może cię skubnąć troszkę kasy.

Oj sorry myslałem że masz Mercedesa 124 , no to teraz nie wiem :mrgreen:

Czym lepiej Ci się jeździ?Wiem że mocy nie ma co porównywać ale tak ogólnie. Jeździłem taką E klasą tyle że z tym silnikiem 2.9 diesel, jechało tak sobie ale komfort rewelacja, tak że wolałbym Mercedesa. Jednak jak mówisz że Twój Mieczysław to średnia igiełka, lalka, perełka :mrgreen: to może warto się zamienić. Rozwalają mnie te teksty z Allegro :lol:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

13 Mar 2010, 10:26

Twój misiek ja wiem ok 12-13tys.zł bo piszesz że troche zaniedbany jest.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

13 Mar 2010, 10:29

Daj sobie spokój, zamienisz siekierkę na kijek. Poza tym, po przesiadce z Mbenz, nie odnajdziesz się w VW.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

13 Mar 2010, 10:49

Ja bym sie tam zamienił,Passat 1.8 150km to przecież ma turbo i kopa ładnego.Ale zastanawia mnie jedno co masz na myśli mówiąc "zamienisz siekierkę na kijek"??Fakt Passat bedzie troche mniejszy od miska ale nie o to tu chodzi.
Barol
Awatar użytkownika

13 Mar 2010, 11:14

Jesli Chodzi o komfort to oczywiscie nie ma co porownywac. Jak bym sie zamienił na passata to tylko dlatego, że :
Jest młodszy, więcej jest wart, ma mocnego kopa. No nie wiem, nie wiem ...Powiedzcie mi jeszcze czy długo bym polatał tym passacikiem, który ma taki przebieg ?
e220 okular
Początkujący