23 Sty 2010, 01:36
A ja Ci powiem tak.
też miałem dylemat i zakładałem kilka postów na ten temat. kryteria co do auta miałem bardzo podobne. samochodu szukałem 4 miesiące. zastanawiałem się czy kopić lagune, passata, toledo, leona, mondeo. Wybrałem Mondeo. Trafiłem model z 2002 r 2.0 TDCI 130km. GHIA i za żadne skarby nie wymienił bym go na inny wcześniej szukany samochód. Wygodny, komfortowy, super warunki jezdne, w mieście pali 6.6l/100. chcesz się pościgać? proszę bardzo! 2000rmp i uzyskuje jakieś 70%mocy 3000rmp 90% mocy. od 0 do 100 9.9s katalogowo. mi udało się pocisnąc 9.6s. ale nie to jest najlepsze. najlepsze jest to że auto jeżeli chodzi o układ jezdny i kierowniczy jest jednym z najlepszych w swojej klasie. zresztą musisz się przejechac żeby tego doświadczyć. tak więc z czystym sumieniem polecam mondeo. tylko jest jedno "ale" . Chcesz żeby mondeo Ci służyło? to musisz o niego dbać! kupisz silnik TDCI? to nie dbaj o to że na "NO NAME STACJI BENZYNOWEJ" mają rope 5gr tańszą. bo zaoszczędzisz na 10litrach 5 zł ale pewnego dnia mogą ci paśc wtryski i bedziesz musiał wyłożyć 1400zł. życzę przemyślanego i udanego zakupu.
Boże chroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi,
z wrogami sam sobie poradze...