Passat czy Mondeo

25 Sty 2010, 20:44

Masz trudny wybór oba te samochody są dobre. Większości oba się pewnie podobają ( rodzaj gustu )
Lukasz150
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Białostocka

25 Sty 2010, 21:03

bardziej chodzi mi o strone techniczna niz o wyglad.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

03 Lut 2010, 00:40

najlepiej jak przejedziesz się i jednym i drugim, zasmakujesz, porównasz. Ten który bardziej przypadnie ci do gustu, tego szukaj oczywiście jak najlepiej zadbanego. Jedna rada... nie napalaj się za bardzo bo możesz kupić gniota. Jak dla mnie Passat i Mondeo to bardzo podobne auta ( jednym jeździłem a drugim jeżdżę) Ale ze względu na układ kierowniczy i warunki jezdne bardziej cenie sobie Mondeo.
Boże chroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi,
z wrogami sam sobie poradze...
danstan
Nowicjusz

03 Lut 2010, 07:14

Ja od siebie dodam, że podobno Mondeo świetnie się prowadzi. Są osoby, które twierdzą, że lepiej od pasatów czy audi. Fakt faktem, że jak trafisz na zajeżdżoną sztukę, to po paru miesiącach sprzedaż auto. Auto ma sporo wad, ale na szczęście są to wady drobne. Z kolei mój szef ma passata i co chwile auto trafia do ASO.
Zrób tak jak ludzie piszą, które auto trafi się pierwsze w najlepszym stanie te kupuj.
hazard
Nowicjusz

03 Lut 2010, 09:51

pewnie tak zrobię,ale mondeo bardziej 'nowoczesnie' wyglada. Kolega z pracy mnie namawia na chevroleta lacetti w sedanie w sumie ladna limuzyna z z 2005r ok by byla.
rustin
Aktywny

03 Lut 2010, 10:06

Te chevrolety są wyraźnie gorsze od dawnego daewoo, nawet o tym nie myśl. Bierz Passata, o ile dostaniesz sensowny egzemplarz za tą kasę. Mondeo odpuść jeżeli zależy Ci na aucie mało awaryjnym, no i niegnijącym.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

03 Lut 2010, 10:47

jigsaw nie obraz sie ale na twoim zdaniu i wypowiedzi najmniej mi zalezy.akurat passat ma wiecej usterek niz mondeo w pb,hamulce,abs,zawieszenie itp.ale jak znajdę dobry egzemplarz to pewnie kupię
rustin
Aktywny

03 Lut 2010, 11:10

Zauważyłem że użytkownik jiGsaw bardzo często w swoich wypowiedziach kieruję się stereotypami.

Każda marka ma swoje priorytetowe modele, takim modelem w fordzie jest Mondeo.
Wiele aut starszych rdzewieje. Ford poprawił blachę w Mondeo po 2004 roku, ta poprzednia faktycznie była kiepska, ale auto zawsze można odświeżyć :)
Z drugiej strony czytałem ostatnio o Hondzie Accord VI, wydawałoby się, że marka lepsza od Forda, a i ten model też rdzewieje.
Mazdy 6 też rdzewieją, wszystko rdzewieje oprócz BMW i Merców :)
hazard
Nowicjusz

03 Lut 2010, 18:19

Rustin - spoko, żal Cię ściska, bo krytykuję akurat to, co Ty lubisz. Mieliśmy takie Mondeo i bynajmniej nie kieruję się tutaj stereotypami, dla mnie bezwypadkowy 4 letni samochód tej klasy, za te pieniądze, w którym trzeba wymienić 3 drzwi i klapę bagażnika, bo są zardzewiałe po prostu NIE MA RACJI BYTU. Jak ktoś uważa inaczej, proszę - polecam Mondeo - duże wygodne, dobrze wyposażone, super właściwości jezdne, niezłe materiały wykończeniowe.

Hazard - jak już to BMW i Audi, bo Merole po w124 słyną z korozji. Poza tym są różne objawy i prędkości postępu korozji.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW