Passat? Czy może coś innego?

24 Paź 2021, 17:09

Cześć

Już parę razy przekładałem zmianę swojego poczciwego golfa 4ke, niestety jego stan i zbliżająca się zima nie daje mi wyboru. Do rzeczy, budżet 30/40k (raczej ta niższa granica). Paliwo raczej diesel, ze względu na kilometry (30k rocznie) i preferencję co do jazdy, po prostu lubię jeździć dieslem.
Bardzo podoba mi się passat B7, potrzebuję czegoś WIĘKSZEGO niż golfik (2 metry wzrostu).
Znalazłem nawet jeden egzemplarz obok mnie, 1.6 tdi (jeździłem chwilę takim, po programie, na prawdę w porządku autko)- tylko ten konkretny ma ponad 300k przebiegu, okolice 320-tu. Ale po mału zauważam, że coraz większe przebiegi to nic dziwnego, ciężko znaleźć jakiegoś któremu bliżej byłoby do 200 niż 300. Tutaj moje pytanie, czy to dobry pomysł, czy może lepiej szukać dwu-litrówki, czy bać się takiego przebiegu, przecież zanim go sprzedam dobiję do niespełna 400, czy nie będzie problemu ze sprzedażą? A może coś innego? Mondeo? Jest jakaś inna opcja?
Pozdrawiam
ThomasBart
Obserwowany

24 Paź 2021, 18:01

Nie kupisz dobrego passata za 30k, za 40 już tak
Osobiście wolałabym 508 za podobną kasę
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Finał NIGHT POWER 2013 GP w Płocku / relacja
    Ostatnia runda tegorocznego NIGHT POWER Grand Prix zakończona. W Płocku zmierzyło się około 70 zawodników. W całym cyklu na starcie stanęło ponad 200 zawodników. Już wiemy kto jest najlepszy. Zwycięzcą całego ...