Passat nie chce odpalić przepuszcza b5 97r gaz benzyna

08 Lut 2018, 15:09

Witam mam probvlem ze swoim passatem ianowicie chodzi o to ze kiedy go odpalam przepuszcza jakby pedał gazu i obroty natychmiast spadaja i gaśnie.Daje gaz do spodu po chwili łapie daje 6 tys obrotów puszcze gaz i np gasnie pompe paliwa sprawdziłem dziala poprawnie powiem jeszcze ze kiedy tak odpale go kilka razy az wkoncu sie rozgrzeje i za 5 razem przełączy się na gaz to wtedy chodzi normalnie nic nie szarpie pedał gazu chodzi normalnie i można jeżdzic.A dopóki sie nie przełaczy szarpie i nie chce normalnie odpalic na benzynie :cry: :cry: :cry:
Passaciarz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 08 2016
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: passat b5 97r kombi
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • 09 Lut 2018, 09:59

Na gazie chodzi ok, więc jak już się przełączy to spróbuj wtedy ponownie przełączyć na benzynę i sprawdzić czy też będzie ok?

Być może jest jakiś problem z automatycznym ssaniem dlatego jak silnik jest zimny masz takie problemy.
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Rok produkcji: 1999

09 Lut 2018, 12:11

Próbowałem znowu gaz nie lapie i szarpie nie da sie jechac na benzynie a moze to wtryski ?
    Passaciarz
    Nowicjusz

10 Lut 2018, 11:23

Ok, a sprawdzałeś czy sterownik wyrzuca jakieś błędy przy pracy na benzynie? Warto to sprawdzić.
    Może być tak że np. jest rozjechana mapa benzyny i przez to masz takie objawy przy pracy na Pb. Problem może też być z wtryskiwaczami jak wspomniałeś.
    Sam układ zapłonowy musi być sprawny skoro na LPG jest ok, trzeba tu szukać problemu w zasilaniu benzyną. Dużo masz benzyny w baku?
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Rok produkcji: 1999

10 Lut 2018, 11:45

Nie no jak to w aucie w gazie a co mozliwe ze przez mapy az tak nie lapie i przepuszcza?
    Passaciarz
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Kocham sport motorowy - Pascal Brodnicki
      Dzięki rajdom wyciszyłem się i skupiłem na tym, co naprawdę jest ważne w życiu. Rywalizacja jest wspaniała i daje ludziom mnóstwo pozytywnych emocji. Chyba każdy z nas marzy o tym, by kiedyś stanąć na podium - mówi ...