Passat, Vectra czy Accord?? Które wybrać??

20 Cze 2009, 21:10

Witam!!! Mam mały problem, chciałbym kupić samochód i zastanawiam sie nad trzema wspomnianymi ale również może być coś innego!!!! Dziękuje za rady i podpowiedzi.
Obecnie mieszkam w UK i chciałbym wygodny, i w miarę oszczędny samochód. Zastanawiam sie nad kilkoma silnikami do wyboru a mianowicie 1.Accord 2.2 I-CDI Sport 2.Passat 2.0 SE TDI 3.Vectra 1.9 CDTi lub 1.9 SRi(i prośba czym te dwa ostatnie silniki się różnią). Chciałbym się dowiedzieć rzeczywistych faktów odnośnie spalania, wadliwości itd.... Potrzebuje auta które dobrze będzie się sprawować na długich trasach biorąc pod uwagę że często jeżdżę do Polski. Bardzo dziękuje za każdą rade!
filon
filonek_g
Nowicjusz

Miejscowość: uk

20 Cze 2009, 21:16

Passat jest przereklamowany i niej jest wcale taki bezawaryjny
Vectra w ostateczności mogła by być
Accord ja bym obstawił właśnie na niego gdyż jest to japońska sprawdzona konstrukcja
Konradoo7xxx

20 Cze 2009, 22:26

No właśnie też słyszałem że w Passatach silniki w modelach z 05,06,07 są bardzo awaryjne!!!!!!Tylko nie wiem czy to jest prawda bo niestety nie znam osobiscie nikogo kto miałby to auto z tych lat...............
filon
filonek_g
Nowicjusz

20 Cze 2009, 23:22

W passatach 2.0 tdi pekaly czesto glowice, aczkolwiek jesli jest to juz passat z przebiegiem powiedzmy ponad 100 tys to juz nic w silniku nie powinno pojsc, rzekomo wszystko z czasem sie spasowuje i dociera.
Forum vw golf V
GOLFV.PL
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

21 Cze 2009, 13:39

No tak ale ja nie chce właśnie kupować z dużyn przebiegiem......no a co powiesz o Accordzie??????
filon
filonek_g
Nowicjusz

21 Cze 2009, 14:08

Bierz Accorda 2.2 I-CTDI, jest to silnik najlepszy w swojej klasie, świetnie jeździ, mało pali, i Passatowi do niego daleko. Do tego to zużycie oleju w tych silnikach Passata, to jest jakieś chore!
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator porównania rozmiarów opon
    Jak sprawdzić czy rozmiar zamiennika opony względem oryginalnego rozmiaru będzie prawidłowo dobrany? W tym przypadku należy porównać średnicę zewnętrzną opony wzorcowej z oponą sugerowaną jako zamiennik. Jest zasada ...
    Reflektory z diodami LED (2007)
    W 2007 roku epokę reflektorów z emitującymi białe światło diodami LED zapoczątkował Lexus. Jako pierwszy producent zamontował je w światłach mijania auta produkowanego na szeroką skalę, a dokładnie w swoim flagowym ...

21 Cze 2009, 17:51

W Hondzie jest bardzo dobry silnik, zarówno pod względem spalania, osiągów i kultury pracy. W VW zapomnieli, że Passat to auto klasy średniej do którego montowania silnika od traktora jest pomyłką.

Mnie osobiście Honda najbardziej odpowiada stylistycznie zarówno z zewnątrz, jak i wewnątrz.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Cze 2009, 20:14

tak samo jak koledzy doradzam accorda, tak sie sklada ze mam B6 z 2005 r w 2.0 TD, moja opinia o tym aucie, ropożerna krowa. Szkoda ze jak kupowalem wczesniej tego nie wiedziałem, auto duze, wygodne, ładnie się prezentuje ale to wsumie koniec zalet. Oszczednosc jak na diesla tragiczna, mój pali 8-8,5l ropy na 100km przy zalozeniu ze przewaga to trasa bo w miescie spalanie wychodzi tragicznie jak na diesla. Wedlug mnie o 2l za duzo. Po kilku miesiecznej eksploatacji tego auta zastanawialem sie czy nie chcialbym bardziej benzyny bo liyczylem na jakas oszczednosc decydujac sie na taką jednostke. Awaryjność? na całe szczęście jeszcze o tym nic nie wiem, ja od momentu zakupu nie musialem zagladac pod maske.
szybki708
Początkujący

22 Cze 2009, 00:23

Hmm jesli to ma byc diesel to rzeczywiscie najlepsza oferta bedzie oferta hondy 2.2 I-CTDI Sport 140KM w trasie przy 200 km/h spalila ostatnio znajomemu 8/100l czyli wydaje mi sie nie duzo. Generalnie accord ma fajne zawieszenie musze przyznac, ze drogi trzyma sie lepiej niz passat. Duzy bagaznik, wyglad tez nie jest zly. Mi osobiscie nieodpowiada troche wnetrze, dosc surowe i troche malo w nim ekstrawagancji. Oczywiscie nie jest to samochod niezniszczalny takie przypadki jak padnieta turbina po 50 tys km tez sie zdarzaja.
Forum vw golf V
GOLFV.PL
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

22 Cze 2009, 15:15

No tak wiadomo ze nie ma niezniszczlnych samochdow...... A czemu nikt nic nic nie pisze o Vectrze???? To juz totalna przepasc miedzy konkurencja???Mi osobiscie podoba sie zewnetrzna stylizacja bo jest masywna ale z podobania to chyba tyle bo o rzeczywistym spalaniu to tez nie wiem za wiele. Ale jesli Accord przy 200 km/h bierze niecale 8litrow to chyba reszta jest duuuuuuuuuuuzo z tylu???
filon
filonek_g
Nowicjusz

22 Cze 2009, 17:43

u nas w firmie jest kilka tych najnowszych passatów z silnikami 2.0 tdi, powiem ci że jednemu zmieniali silnik na gwarancji bo pękł......blok :mrgreen:
andrewb25

22 Cze 2009, 19:16

Ja osobiście polecam Vectrę bo przy silniki 1.9 CDTI spala jakieś 6 L na 100 to trasa miasto coś 7,5. Wiem to od znajomego który ma taki samochód. Sam wygląd powala miejsca sporo i co ważne wygodny i to bardzo :smile:
Astra II Coupe Turbo
Ckwki
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

24 Cze 2009, 09:46

mój brat ma vectrę 2.0 Cdti. auto świetne dużo miejsca w środku, ładny wygląd, materiały w środku średnio( nie kupuj posrebrzanych elementów bo to się szybko zdziera) mało pali po mieście 6,5 max po trasie 5,5-6. posiada ten samochód rok, gaz podłoga i jeździ i się śmieje.
żadnego razu nie był u mechanika. naprawdę dobre auta. tylko zawieszenie, nie wiem jak w Polsce czy się sprawdzi. ale o to musisz popytać posiadaczy w Polsce. ogólnie polecam nie będziesz żałował.
hiszpan1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Madryt

24 Cze 2009, 18:26

:) powiem tak Jezdze Accordem i nie zamienie w życiu na zadnego niemca komfortowy , niezawodny , stylowy , umiarkowanie żuzycie paliwa , super zawieszenie , ale wybór nalezy do ciebie ze swojej strony polecam Honde !!!
ACCORD
Nowicjusz

Miejscowość: okolice krakowa

24 Cze 2009, 22:18

W segmencie D jest Accord... a później długo, długo nic ;)
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika