Pasy Smart Kid Belt

18 Sie 2021, 16:58

smartkidbelt rewelacyjnie się sprawdzają. miałam pasy dla dzieci podczas wakacji za granica, mozna spakować do plecaka, nie zajmują tyle miejsca co fotelikia a są tak samo bezpieczne jak one
Bardas
Nowicjusz

20 Sie 2021, 22:05

Pas sprawdza sie super, a jak ktoś ma watpliwości polecam sobie zobaczyc jak Smart Kid Belt przeszedł testy zderzeniowe , testy z fotelikami. Polecam, mamy pa i sprawdza się super
Olkos
Nowicjusz

06 Mar 2023, 07:31

Ja słyszałem, że są całkiem ok, ale warto nauczyć się je dobrze zapinać, żeby były wygodne i bezpieczne
KacperT4
Początkujący

06 Mar 2023, 14:17

Rozwiązanie dobre jak już wcześniej zostało powiedziane dla dzieci w odpowiednim wieku no i tu zapinanie samych pasów jest bardzo ważne bo trzeba je odpowiednio dostosować do dziecka.

Minus to chyba taki, że po odpięciu dziecka pas nie zwija się do końca bo go trzyma właśnie to zapięcie. Miałem gdzieś ten pas jak go znajdę to wrzucę fotkę jak to wygląda.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

15 Mar 2023, 16:32

Rokiko napisał(a):Minus to chyba taki, że po odpięciu dziecka pas nie zwija się do końca bo go trzyma właśnie to zapięcie. Miałem gdzieś ten pas jak go znajdę to wrzucę fotkę jak to wygląda.
Miałem ten pas w schowku, dzisiaj trafiłem na temat więc zrobiłem zdjęcie z zapiętym pasem i siedzącym dzieckiem oraz z odpiętym pasem jak już dziecka nie ma w samochodzie. Widać, że wtedy pas nie zwija się i leży luźno. Najlepiej chyba go zapiąć jak dziecko wysiądzie, a My będziemy jeszcze użytkowali ten pojazd.
Pasy Smart Kid Belt
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

15 Mar 2023, 18:32

ArteK napisał(a):dzisiaj trafiłem na temat więc zrobiłem zdjęcie
O to mi chodziło :ok:

Jeszcze jedna sprawa którą tu widać nie wiem jak duże dziecko było zapięte na tym zdjęciu pasem ale widać, że to jest minimalna długość Smart Kid Belt na jaką można go tak ustawić.
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Leon III - gama silników
    SEAT wysyła nowego Leona na bitwę wydajnych i oszczędnych silników TDI i TSI, o pojemnościach od 1,2 do 2,0 litra pojemności. Wszystkie silniki wyposażone są w bezpośredni wtrysk i turbodoładowanie. Zostały one zaprojektowane ...

21 Mar 2023, 15:23

Rokiko napisał(a):to jest minimalna długość Smart Kid Belt na jaką można go tak ustawić
Tak, dokładnie. Teoretycznie można było go na dole jeszcze trochę niżej zapiąć wciskając zapięcie za kanapę.

Sprawdziłem dokładnie i pasy Smart Kid Belt to urządzenie dedykowane dla dzieci z 2 i 3 kategorii. Co to oznacza? Chodzi o to, że wykorzystaniem tego pasa mogą podróżować dzieci w wieku od 4 do 12 lat, które ważą od 15 do 36 kg. Ja uważam, że tu duży wpływ na to czy dziecko może jeździć w tych pasach czy też nie ma jego wzrost. Bardziej bym obstawiał dzieci w wieku 5+ a nawet takie o rok starsze bo chodzi o bezpieczeństwo i komfort.

U mnie dopiero 9-cio latek czuje się dobrze, bo chodzi też o długość siedziska i opuszczenie nóg do dołu zginając je w kolanach.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

25 Mar 2023, 21:06

Mamy smart Kid Belt , czytałem ostatnio artykuł jak to chcą pas wycofać ze sprzedaży...dla mnie paranoja bo to bezpieczne, mega wygodne urzadzenie. Widac sprzedaż fotelików spadła, nic dziwnego wszystko mega drogie, a na smart Kid Belt jest ludzi stac, i używaja. Dla mnie to mega wynalaek
Walasek
Nowicjusz

25 Mar 2023, 22:13

Walasek napisał(a):Mamy smart Kid Belt , czytałem ostatnio artykuł jak to chcą pas wycofać ze sprzedaży...dla mnie paranoja
A dlaczego, na jakiej podstawie? Napiszesz o co tam chodziło? Ja myślę, że tylko ewentualnie z winy ludzi którzy nie potrafią tego pasa używać zapinając za małe dzieci.

Tu nawet na forum w temacie była ciekawa dyskusja chyba na temat wieku w jakim dzieci mogą jeździć w tym pasie.
Rokiko
Forumowicz VIP

10 Gru 2023, 21:17

A to nie chodzi o tą sytuację z urzędnikiem KE? W sieci jest na ten temat artykuł "Jak urzędnicy Komisji Europejskiej pomagali koncernom wyeliminować z rynku Smart Kid Belt", z którym warto się zapoznać.
Ostatnio edytowany przez ArteK, 11 Gru 2023, 12:03, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin pkt 4.4.e
Oni
Nowicjusz