PCC-3 pkt. 24 co należy w nim wpisać?

10 Mar 2020, 12:00

Jak wypełnić pkt 24 czyli opis auta? Jakie informacje należy tutaj zamieścić? Jeżeli zapłaciłem mniej pieniędzy niż warte jest auto to czy należy defekty wypisać również w tym punkcie.
panher
Nowicjusz

10 Mar 2020, 13:22

panher napisał(a):Jeżeli zapłaciłem mniej pieniędzy niż warte jest auto to czy należy defekty wypisać również w tym punkcie.
Tak.
Rubryka oznaczona numerem 24 powinna zawierać szczegółowe informacje o nabytym przedmiocie jakim w tym przypadku jest samochód. Należy tam zawrzeć jego specyfikację czyli przy zakupie pojazdu powinniśmy podać markę, model, rok produkcji, pojemność silnika, przebieg, numer rejestracyjny, wyposażenie i w twoim przypadku ewentualne uszkodzenia samochodu, które obniżają jego wartość rynkową. Skoro zapłaciłeś mniej to tu możesz wykazać uzasadnienie tego wpisując defekty które ma auto lub miało w chwili zakupu przez co jego cena była niższa.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Trójkołowe pojazdy elektryczne Toyota "i-ROAD"
    Wiele mówi się dziś o nowych koncepcjach organizacji transportu miejskiego, inteligentnych miastach, oraz innowacjach mających zrewolucjonizować komunikację w dużych aglomeracjach. Konkretne przykłady takich zmian ...