Pedal sprzegla po wcisnieciu zostaje na podlodze

21 Sty 2013, 07:48

Witam,opisze dokladnie o co mi chodzi i w jaki sposob zaistnial ten problem.
Przepraszam odrazu za teks ale to jest moj pierwszy i nie wiem jak zabardzo opisywac.

Usterka jest brak sprzegla tzn po nacisnieciu ono spada na dol i nie odbija.wczoraj rano bylo wszystko ok az do mometu jak niechcial mi odpalic silnik ( kontrolki sie swieca ale po zgasnieciu od nagrzania sie swiec przekrecam kluczyk i brak odzewu) pierwsze co to zobaczylem pod maske i po ogledzinach znalazlem usterke byl nia przepalony kabel na rozryszniku.
Zabralem sie do jego demontazu , z dolna sruba nie bylo problemu ale za to gorna tak bo zlaczka od sprzegla( jest tam hydrauliczne) przeszkadzala mi przy odkrecaniu wiec ja zdjolem i zabezpieczylem przed wyciekiem. Naprawiony rozruszni zamontowalem ponownie podlonczylem wszystkie przewody zasilania oraz ten od sprzegla, i nadszedl czas testu.
Naciskam na pedal sprzegla a tam brak go bo pedal lezy na podlodze, musze go podciagnac dlonia i po ponownym wcisnieciu nie wraca.I tu wlasnie sie zastanawiam gdzie moze byc przycyna bo chac go odpowietrzyc ( na tej koncowce co demontowalem do zdjecia rozrusznika) brak rekacji na wciskanie. Dodm ze plyn jest

Zapomialem dodac ze jest to vw bora 1,9 tdi r 2001
jefrey7253
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 05 1989
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Vw bora
Silnik: 1,9 tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

21 Sty 2013, 10:25

Obstawiam na pompę sprzęgła.
Co do odpowietrzania, może się przyda brak-sprzegla-laguna-vt63074.htm#p370841
Strimi
Początkujący

Prawo jazdy: 04 05 1985
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Ford S-MAX
Silnik: 2,5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: MPV
Rok produkcji: 2007

21 Sty 2013, 11:12

powiem Ci ze tez o tym na poczatku pomyslalem nawet jakis tam sprzeglik. Ale jak sobie usiadlem na spokojnie przemyslalem to to malo mozliwe bo przed odlonczniem ozrusznika auto bylo na zwenatrz i jak wpychalem je na kanal to zmienialem biegi i wszystko bylo ok.
Dopiero po ponowym podloncznieu nie dzialal wiec nie wiem sam
jefrey7253
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 05 1989
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Vw bora
Silnik: 1,9 tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy G
    Luksusowy Mercedes Klasy G także ma wojskowe korzenie. Prace nad niemiecką terenówką rozpoczęto w 1972 roku. Początkowo samochód trafił między innymi do armii Niemiec, Szwajcarii, Argentyny oraz Iranu. Dostępna ...
    Produkcja Opla Cascady w Gliwicach od 2013 roku
    To był wielki dzień dla gliwickiej fabryki Opla. Kiedy pierwszy egzemplarz modelu Cascada, eleganckiego, średniej wielkości kabrioletu Opla, zjechał z taśmy montażowej. Numerem jeden był Opel Cascada w kolorze białym "Seashell", ...