Peiying PY-8118U - jakie karty pamięci obsługuje?

08 Paź 2012, 15:25

Witam Wszystkich.

Ostatnio dostałem od znajomego radyjko Peiying PY-8118U (wersja bez DVD), który sobie zamontowałem w swoim autku. Wszystko fajnie śmiga itp. ale mam takie jedno pytanko: jakie karty pamięci obsługuje to radyjko i jakiej maksymalnie pojemności?? Może ktoś z forumowiczów ma takie radyjko i wie coś o nim. W internecie znalazłem niby informacje że obsługuje karty SD/MMC do 4GB, ale chciałbym wiedzieć czy karty SDHC też są obsługiwane? Nie chcę kupować karty SDHC, która jest notabene tańsza niż zwykła SD i chcę mieć pewność co do obsługi kart zanim takową nabędę.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi
Sados
Obserwowany

Auto: Seat Cordoba 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

11 Paź 2012, 15:33

OK w związku z tym, że nikt nie kwapił się odpowiedzieć na mój problem sam postanowiłem zaryzykować i kupiłem sobie kartę SD (nie SDHC) 4GB i o dziwo zatrybiła w moim radyjku. Wcześniej próbowałem włożyć też kartę SD ale 512MB (jakaś stara z aparatu) i też działała a potem włożyłem kartę 4GB SDHC i tej już nie widział. Tak więc z tego wynika że ten model obsługuje tylko i wyłącznie zwykłe karciochy SD do 4GB (powyżej 4GB są już tylko karty SDHC - taka dygresja dla niewtajemniczonych).

Pozdrówki i można zamknąć temacik
Sados
Obserwowany

Auto: Seat Cordoba 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy model Hyundai Santa Fe
    Całkowicie Nowy Hyundai Santa Fe reprezentujący segment D-SUV trafił właśnie do polskich salonów. Nowa generacja tego eleganckiego samochodu oznacza dla Klienta odważny design, maksymalny komfort, wysoką jakość wykonania ...