PEIYING PY-9128T

13 Gru 2009, 18:23

witam all. kupiłem radio PEIYING PY-9128T - zamontowałem, i .... są 2 problemy,
1. radio po wyjęciu panelu traci pamięć ustawionych wcześniej stacji.
2. gdy radio gra z płyty, pamięci, usb, czy gra film to dźwięk jest świetny bez zakłóceń,
natomiast gdy słucham radia nawet rmf fm to słychać zakłócenia, trzeszczenia, na poprzednim radiu tego nie było - jak to wyeliminować ?? może coś nie tak podłączone ??? wszelkie rady mile widziane
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

13 Gru 2009, 18:40

Co do zakłóceń to to radio posiada filtr i nie powinno ich być, może antena jest źle wpięta, lub przełamał się drucik od anteny (zdarza się), i po prostu w tym momencie wydaje się że na poprzednim wszystko OK. a tu coś nie tak (najlepiej pożycz od kogoś radio i podłącz u siebie.
Co do pamięci stacji to mam pytanie radio jest dobrze wpięte?, tz na ostro czy po stacyjce i czy odpowiednie kolory przewodów zgadzają sie. bo z tego co piszesz to wydaje Mi się że masz na ostro bez kluczyka, i źle wpięte masz podtrzymanie pamięci, przez to po wypięciu panela kasuje Ci się pamięć a utwory z płyty i karty SD zaczynają ci się od początku (tj. 1-go utworu)
Z tej czarnej kostki co jest transformatorek wychodzą 3 przewody, żółty, czerwony, czarny
żółty -podtrzymanie pamięci on musi iść prosto z akumulatora
czarny- masa
czerwony- zasilanie
A i jeszcze jedno jeżeli masz po stacyjce i zamieniłeś czerwony i żółty to znaczy stacyjka rozłącza żółty (pamięć) to również może być taki efekt jak opisujesz
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

14 Gru 2009, 09:09

artj napisał(a):Co do zakłóceń to to radio posiada filtr i nie powinno ich być, może antena jest źle wpięta, lub przełamał się drucik od anteny (zdarza się), i po prostu w tym momencie wydaje się że na poprzednim wszystko OK. a tu coś nie tak (najlepiej pożycz od kogoś radio i podłącz u siebie.
Co do pamięci stacji to mam pytanie radio jest dobrze wpięte?, tz na ostro czy po stacyjce i czy odpowiednie kolory przewodów zgadzają sie. bo z tego co piszesz to wydaje Mi się że masz na ostro bez kluczyka, i źle wpięte masz podtrzymanie pamięci, przez to po wypięciu panela kasuje Ci się pamięć a utwory z płyty i karty SD zaczynają ci się od początku (tj. 1-go utworu)
Z tej czarnej kostki co jest transformatorek wychodzą 3 przewody, żółty, czerwony, czarny
żółty -podtrzymanie pamięci on musi iść prosto z akumulatora
czarny- masa
czerwony- zasilanie
A i jeszcze jedno jeżeli masz po stacyjce i zamieniłeś czerwony i żółty to znaczy stacyjka rozłącza żółty (pamięć) to również może być taki efekt jak opisujesz

tzn. jak montowałem to radio to po prostu wypiąłem stare podłączyłem nowe - kostki iso. radio załącza się po przekręceniu kluczyka tak jak fabryczne. bez kluczyka nie gra musi być przekręcony kluczyk przynajmniej na 1 pozycję AC. Zaraz zerknę na antenę bo faktycznie trochę się powyginała .... pobawię się dziś popołudniu tym i zastosuję się do rad - później napiszę jaki efekt
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

14 Gru 2009, 18:45

Sprawdź jeszcze kolory przewodów jeżeli masz iso to nie powinno być problemu, jak pisałem wcześniej
żółty (u ciebie może być inny kolor lecz na pewno opisany) +memory
czerwony to dodatni po stacyjce
czarny ujemny (masa)
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

28 Sie 2013, 01:47

sory, że odgrzebuje mogę wiedzieć kolego czy poradziłeś sobie z tym problemem ponieważ mam identyczną sytuację
Porkyyy
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 04 1926
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: vw
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1930
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach Euro NCAP
    Nowa SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych Euro NCAP. "Bezpieczeństwo jest dla marki ŠKODA priorytetem. Odzwierciedleniem tego jest nasz najnowszy model. Naszym celem było stworzenie samochodu, ...
    Młodzi kierowcy z najwyższym wskaźnikiem wypadków
    Kierujący poniżej 25 roku życa charakteryzują się najwyższym wskaźnikiem liczby wypadków na 10 tys. populacji. Choć niedawno zmieniły się przepisy związane z prawem jazdy, to wciąż nie zaostrzono zasad dla nowych kierowców, ...