Peknięcia na kielichu - Seat Leon 1M

06 Sty 2011, 23:14

Witam.

Dzisiaj zauważyłem coś niepokojącego według mnie, otóż przy dolnej części prawego kielicha amortyzatora zauważyłem pęknięcie (chyba tak) na odcinku około 10 cm. Czy ktoś już miał z tym doczynienia ? i czy mozę to być tylko "pękniecie uszczelniacza, czy raczej trzeba szykować się na spawanie ?. Nie mam zdjęcia, ale zaznaczę strzałką miejsce od którego idzie i kończy się "pękniecie" na zdjęciu znalezionym w necie.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

PaVLo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: to cacko ?

06 Sty 2011, 23:22

PaVLo napisał(a):i czy mozę to być tylko "pękniecie uszczelniacza, czy raczej trzeba szykować się na spawanie

Tak to sobie mozemy co najwyzej pogdybac...Jak nie usuniesz uszczelnienia to nie bedziesz wiedzial czy to pękniecie uszczelnienia czy tez kielicha.Mysle ze chyba proste..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

07 Sty 2011, 07:06

Dzisiaj obejrzę to dokładnie a przy okazji zrobię zdjęcie :neutral:
PaVLo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

07 Sty 2011, 08:18

Pęka uszczelnienie łączenia gniazda mocowania amortyzatora z kielichem.
Jak nie masz sportowego= twardego zawieszenia to nawet nie masz co tej mastyki zrywać. Możesz zrobić dokładniejsze zdjęcia bo na tym widać tylko ślady pędzla który nanosi uszczelnienie.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

07 Sty 2011, 09:00

arciasty napisał(a): Możesz zrobić dokładniejsze zdjęcia bo na tym widać tylko ślady pędzla który nanosi uszczelnienie.

PaVLo napisał(a):Nie mam zdjęcia, ale zaznaczę strzałką miejsce od którego idzie i kończy się "pękniecie" na zdjęciu znalezionym w necie.

Ja bym proponował jednak sprawdzić pod uszczelnieniem bo jak pójdzie dalej to będzie kłopot a tak to będzie można teraz łatwo sobie z tym poradzić.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

07 Sty 2011, 11:18

Obecnie autko stoi w ASO na wymianę rozrządu, oleju i filtrów, zadzwonię do nich, aby mi to sprawdzili.
PaVLo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Maserati GranTurismo - opinia i wrażenia z jazdy
    Miałem okazję trochę pojeździć i jako że nie ma opini na temat tego auta więc się podziele wrażeniami. Maserati GranTurismo Silnik 4.2 V8 405 KM Skrzynia aut. 6 Biegowy Rok prod. 2010 Całokształt Uważam że to bardzo fajne ...