Perkins

08 Cze 2009, 00:13

Bardzo dobre silniki do ciężkiego sprzętu. Osobiście posiadam jeden trzycylindrowy w Tarpanie 239D :)

"Perkins Engines to angielska firma będąca własnością Caterpillar Inc. z siedzibą w Peterborough produkująca silniki Diesla dla marynarki, rolnictwa i silniki stacjonarne. Silniki Perkinsa są używane przez wiele firm produkujących ciągniki i maszyny rolnicze np. Massey Ferguson, Landini, McCormick, Claas, Ursus, a także takie firmy jak JCB." - źródło - Wikipedia

a oto ciekawa animacja przedstawiająca budowę czterocylindrowej rzędówki:

wielki V8 (przepiękny dźwięk):

wolfenstein
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001

18 Mar 2018, 20:00

Mój problem polega na wyjęciu tulei ,ponieważ słyszałem że w warunkach domowych nie da się tej czynności wykonać .chciałbym również wprasować nową Jak się okazało wysuną się sforze n i narobił wielkiego dziadostwa w tej tulei Moje pytanie czy mógłby ktoś w tym temacie coś pomoc Z góry dziekuie
Ferguson255
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Passat B5
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna

18 Mar 2018, 21:02

Napisz to czytelnie, chodzi Ci o Massey Ferguson 255, czyli o traktor i chodzi, że nie możesz wyrwać tulei z bloku cylindrowego?
gber44

31 Lip 2018, 11:47

Jeśli poszukujesz części do silników Perkins, to koniecznie zajrzyj do sklepu Inter Machines, duży wybór, więc na pewno znajdziesz wszystko co będzie Ci potrzebne.
Miszal85
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 07 2000
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: nissan qashqai
Silnik: 158KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2015

15 Cze 2020, 13:19

Zgadza się dobry sklep. Ja dodam jeszcze Age Power - jeśli masz silnik perkinsa to na pewno znajdziesz tam części perkins do niego. Dodatkowo zajmują się remontami i serwisem.
BartL
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne