Peugeot 206 2.0 Benzyna S16 138KM

21 Maj 2012, 20:51

Witam!
Mój temat tworzę aby dowiedzieć się od ludzi obeznanych w tym temacie, jaką instalacje mogę założyć do samochodu wymienionego w temacie. Chodzi mi dokładnie jaka to ma byc instalacja, jaka jest cena założenia tego. Chciałbym sie dowiedziec czy lepiej zakładac instalacje sekwencyjna czy wtryskową(do końca nie wiem czym to sie rozni gdyz jestem laikiem w tych sprawach) Czy lepiej założyc cos tanszego i bedzie sie ona spisywala czy lepiej drozsza?
Pozdrawiam.
jarek94
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 02 2012
Auto: Peugeot 206 2.0 S16 138KM

29 Maj 2012, 12:55

Hej, do Twojego autka polecam Ci instalację BRC Sequent 24, są to bardzo dobre instalacje z górnej półki. Montowane są do nowych samochodów np. Chevrolet, Seat, Mitsubishi. Jest to oczywiście sekwencyjny wtrysk gazu. Znajdź dobrego gazownika który montuje BRC i zakładaj, cena chyba coś około 2600zł.
SHOCK
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1992
Auto: BMW E39

29 Maj 2012, 13:49

Musisz Jarku wiedzieć jedno,te silniki potrzebują bardzo szybkich wtryskiwaczy(kilka sekwencji wtrysku na jeden cykl),instalacja BRC może być,ale zażycz sobie wtryskiwaczy najlepszych jakie są do tego silnika,inaczej będziesz miał problemy z wolnymi obrotami.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Bezpieczeństwo Volvo S60 w testach zderzeniowych IIHS
    Amerykański instytut bezpieczeństwa IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) przeprowadził nowe testy zderzeń czołowych kluczowych samochodów z segmentu D. W testach wzięło udział m.in. Volvo S60, które ...