Peugeot 206 CC Co wy na to ?

30 Mar 2014, 09:33

Jakoś nigdy nie marzyłem o kabriolecie, ale w sumie czemu nie? Był by to mój pierwszy samochód. Ceny nie są drogie, mało miejsca z tylu, ale mnie to nie przeszkadza. Wygląd całkiem spoko . Na samochód mógł bym wydać 10.000 -14.000. Powiedzcie mi tylko czy ten dach działa jak powinien, czy niema częstych usterek ? Ogólnie wrażenia wasze jeśli mieliście do czynienia z tym autem. W Hiszpanii bardzo modne u nas nie za bardzo ... :)
dominator1
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 02 1985
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: nie mam

30 Mar 2014, 10:23

Bardzo fajne i wdzięczne auto :) Konstrukcja dachu jest ok, wiadomo, trzeba coś czasami posmarować ale ogólnie tragedii nie ma. Łatwo trafić na bogato wyposażoną wersję, szczególnie z mocniejszymi silnikami. Np Roland Garros, chociaż to była chyba wersja limitowana ( jednak ręki uciąć sobie nie dam ). Auta nawet po lekkiej stłuczce należy na wstępie odrzucić - już nie ta sztywność nadwozia. Na duży plus ocynk nadwozia.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Mar 2014, 12:11

Również polecę! Znajomy od trzech lat jeździ wersją 1.6 130KM w benzynie i jeszcze ani jednej poważnej naprawy, raczej wymiana części eksploatacyjnych + wiadomo oleje itp. i auto jeździ jak nowe, a ma ok. 175 000km na ten moment. Dach działa bez zarzutu, a autem spokojnie można pokonywać dalsze odległości, chociaż na tylnej kanapie bynajmniej nie jest to komfortowa podróż (o czym sam się przekonałem) :D
Ahmed
Nowicjusz

Auto: Nie mam.
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się do jazdy?
    Najbardziej tragiczne zdarzenia na drodze to te ze skutkiem śmiertelnym, jednak nawet kiedy wszyscy uczestnicy wypadku przeżyją, jego następstwa mogą odczuwać do końca życia. Najnowsze badania wykazały, że urazy głowy, rdzenia ...