Witam. Przygotowuję się do kupna pierwszego, własnego samochodu ale nie będę udawał, że jestem jakimś specem od motoryzacji, więc po części liczę na Waszą pomoc
![Uśmiechnięty :)]()
. Po długich poszukiwaniach tego właściwego modelu wybrałem dwa, a dokładniej Peugeot 206 CC (najlepiej) w wersji Roland Garros (czytałem, że najmniej traci na wartości) oraz Peugeot 307 CC. Dodam, że obowiązkowo silnik 1,6 w benzynie. 2,0 raczej nie wchodzi w grę. Wiem, że kabriolety mają tylu przeciwników ilu zwolenników ale ja szukałem po prostu niebanalnego samochodu, ocierającego wyglądem o lekko sportowy styl, ze znośnym spalaniem. Jestem studentem ostatniego roku więc auto ma mi służyć w głównej mierze na dojazdy uczelnia - dom, w dłuższej perspektywie praca - dom. Samochód ma mi posłużyć kilka dobrych lat (aż się dorobię wymarzonego Audi TT
![Szczęśliwy :D]()
), więc wytrzymałość i awaryjność ma też dla mnie spore znaczenie. Póki co jestem singlem więc mało miejsca z tyłu to dla mnie nie problem, bo chyba oprócz niedzielnej jazdy do kościoła z dziadkami, tył raczej nie będzie wykorzystywany, a jeżeli już to bardzo rzadko. Dodam, że budżet jakim dysponuje to max. 13 000 zł. Wiem, że nie jest to jakaś astronomiczna kwota, ale myślę, że w tej cenie można kupić jakiś dobry model z w/w. Reasumując, które auto jest wg Was bardziej odpowiednie? Sam jestem bardziej nastawiony do tej pierwszej opcji, ponieważ słyszałem słyszałem, że w 307 CC często zdarzają się jakieś małe usterki, ale tak jak mówię nie chcę tu zgrywać jakiegoś fachowca. Dzięki za wszelkie sugestie
![OK :ok:]()
.