Peugeot 206 czy Tigra pomoc w wyborze??

03 Sty 2008, 12:11

Jak myślicie co wybrac Peugeot 206 kabrio z silnikiem 2000cm3 135KM :?: Czy Opel Tigra z silnikiem 1400cm3 90KM :?: Z jednej strony wybrałbym PEUGEOTA bo wiecej koników i szybszy ale cena :?: :? A Opel Tigra zas bardziej oszczędny ale mniejsze osiagi jezeli chodzi o moc...Proszę o pomoc i sensowne podpowiedzi...z góry dziekuje 8)
pauul91
Nowicjusz

Miejscowość: Krapkowice

03 Sty 2008, 12:35

Jak dla mnie tp peugeot 206. Jestem mlodym kierowcom i lubie szybka jazde. Koszta nie sa takiego duze przy zakupie 206 i utrzymania go niesprawi klopotow. Jezeli jestes mlkody kierowcom to proponuje 206;d
MariuszP
Nowicjusz

18 Sty 2008, 22:38

to zależy ile osób ma tym autem jeździć jak 2 to tigra jak więcej to 206, bo w tigrze nie ma miejsca
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

19 Sty 2008, 14:10

Polecałbym Peugeota 1.6/110 KM lub Opla Tigrę 1.6/100KM. Najmniej kosztów eksploatacyjnych ma Tigra, ponieważ na rynku jest dużo części zamiennych pochodzący z Corsy B. W sumie polecam Peugeota 206, ponieważ ma nowoczesną stylistykę nadwozia, a Tigra zestarzał się i ma mało miejsca w tyłu.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

20 Sty 2008, 02:44

to zależy ile osób ma tym autem jeździć jak 2 to tigra jak więcej to 206, bo w tigrze nie ma miejsca

Ja myślę, że w 206 z tylu nie zmieszczą się nawet dzieci... To jest 2+2!
Także 206 i Tigra tylko dla dwóch osób.

Najmniej kosztów eksploatacyjnych ma Tigra, ponieważ na rynku jest dużo części zamiennych pochodzący z Corsy B.

Koledze chodziło o Tigrę 2 bo to ona jest konkurentem 206cc. Tigra 2 jest podobna do Corsy C jeżeli chodzi o konstrukcję.

W sumie polecam Peugeota 206, ponieważ ma nowoczesną stylistykę nadwozia, a Tigra zestarzał się i ma mało miejsca w tyłu.

Tigra 2 nie ma miejsca z tyłu i jest nowocześniejsza stylistycznie niż 206.
Ja również polecam 206cc ponieważ jeżdżę czasem Tigrą 2 i jest bardzo ciasna, ma brzydki kokpit a jeżeli chodzi o dynamikę jest wystarczająca do poruszania się po mieście, (mówię o silniku 1.4 90 KM) ale nie poszalejesz :lol:
Susza tłumi, zagłusza, wywija i o dno wali... Zachwiany... Zachwiany...
SuperFly
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: brać hajs?

20 Sty 2008, 12:07

Myślałem, że jemu chodziło o Tigrę z starszych lat, ale to dlatego nie napisał pełną nazwę Opel Tigra Twin Top. Zgadza się, że Tigra ma najnowocześniejszą stylistykę niż 206 CC. W Tigrze jeszcze jest silnik 1.8/125 KM. Polecałbym raczej Opla Tigrę Twin Top.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nowy Lexus IS oraz IS F w 2021 roku?
    Wiele wskazuje na to, że Lexus IS w najbliższych latach doczeka się następcy. Najnowsze informacje wskazują, że auto czekają spore zmiany - zostanie oparte na platformie TNGA, otrzyma nową turbodoładowaną jednostkę benzynową ...

20 Sty 2008, 17:39

Bierz cabrio :D w 206 nie ma problemów z dachem, że zamoknie :P a Tigra to raczej nudne auto, po 2 niewygodne, ciasne i małe...aaa i 206 jest dużo mocniejszy, 45KM różnicy robi swoje w takim mały aucie
Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna