Peugeot 206!! Jaki Silnik?

26 Sty 2009, 13:59

Witam,
Jestem zainteresowany kupnem peugota 206 i teraz pytanko:
1,4 HDI po lifcie 2004? czy 1,4 benzynka 2001?

Prosze o ewentualne + i - ;)
;)
kmr'
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

26 Sty 2009, 19:58

trochę bez sensu to porównanie ..

jak masz kasę to dopłać do młodszego diesla , miałem takiego 1,4 HDI i nie było źle... no raz miałem przygodę jak zatankowałem baaardzo słabe paliwo to się wtryskiwacz popsuł :roll:
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

27 Sty 2009, 08:40

Rzeczywiście , może źle napisałem z tym rocznikiem.W kazdym bądź razie chcę się dowiedzieć jaki silnik jest lepszy ;czy ten benzynowy czy diselek.Głównie mi chodzi o eksploatacje, części .Którego warto wziąć , który będzie mnie mniej kosztował w eksploatacji?
;)
kmr'
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

27 Sty 2009, 09:57

witam moim zdanie silnik benzynowy jest lepszy w eksplotacji po za tym praca silnika jest rownie przyjemna i bardzo cicha polecam własnie silnik benzynowy a nie diesla. lecz musimy pamietac o jednym silniki diesla sa mocniejsze.
areczek007
Nowicjusz

27 Sty 2009, 17:55

możesz wziąść benzynę , samochód będzie tańszy a i tak malutko spali
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

29 Sty 2009, 20:30

Mam Peugeota 206 z silnikiem benzynowym 1.4. Auto pracuje bardzo cicho, silnik jest elastyczny, ciągnie nawet od bardzo niskich obrotów. W tym aucie silnik ten według mnie spokojnie starczy. Samochód nie należy do aut dość ciężkich tak więc auto zwija się bardzo dobrze. Na światłach nie raz zostawiłem w tyle mocniejsze auta, cięższe, ale mocniejsze :twisted: Fajnie wyglądały miny osób, które mogły tylko powąchać moje spaliny :twisted: Nie pali dużej ilości benzyny. Jak dotąd miałem dużo napraw tego auta, ale nigdy nie przyczyną nie była awaria silnika. Najczęściej "siadała" elektryka. Blokował mi się centralny zamek - wystarczy włączyć zapłon, zgasić i wszystko gra dalej :D Jednak jest bardzo poważny minus tego auta (każdej 206-stki), a mianowicie uciążliwy immobiliser. Po każdym otworzeniu drzwi, zgaszeniu silnika, odpalenia trzeba go wyłączyć :(
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Concept G4 to nowy kompaktowy sedan
    Podczas trzydziestego czwartego Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Bangkoku (trwającego od 25 marca do 7 kwietnia) Firma Mitsubishi Motors (Thailand) Co., Ltd. (MMTh) zaprezentuje koncepcyjny model MITSUBISHI Concept ...
    Przyczepne opony i sprawne hamulce - samochód do driftu
    Żadnego auta driftingowego nie można nazwać profesjonalnym, jeśli nie jest wyposażone w dobre opony. A najlepsi drifterzy na ogumieniu nie oszczędzają. Na zawodach korzystają tylko z nowych opon i to nie byle jakich - najczęściej ...

29 Sty 2009, 20:46

Miałem okazje przejechac sie silniczkiem 1,4HDi i 2,0 HDi :D powiem tak jazda jest spoko silnikiem 1.4 HDi dynamiczna kiedy trzeba ;) na to autko wystarczy natomiast jazda z silnikiem 2.0 HDi :D kosmos prawdziwa jazda 2.0 HDi sprawia ze auto poprostu lata w dosłownym tego słowa znaczeniu :) przy 140km/h auto poprostu ma sie wrażenie ze w ogule unosi sie w powietrzu a nie trzyma drogi bardzo w środku trzesie co sprawia ze przy wiekrzych podmuchach wiatru poprostu mozna by rzec ze stracimy panowanie.
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

29 Sty 2009, 22:45

Moim zdaniem 2.0 HDi. Sam taki posiadam, tyle, ze w 306 i jestem bardzo zadowolony.... Dobre przyspieszenie i niskie spalanie:)
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

30 Sty 2009, 16:07

1.4hdi mialem w fordzie fusion, i byl to moim zdaniem niewypal, ciegle cos bylo zle, to filtr sie rozszczelnil, to przewod pekl, to przeplywomierz sie popsul, to nie chcial odpalic z jeszcze innego powodu. Auto prawie nowe bylo i taka masakra. NIE POLECAM
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww

30 Sty 2009, 16:32

Nie potrzebnie przekładałeś silnik z Peugota do Forda :D Jak miałeś Fusiona w dieslu to chyba 1,4 ale TDCI!! A to przecież zupełnie co innego niż silnik z peugota. Chyba, że jestem w błędzie.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

30 Sty 2009, 17:22

nie bede tlumaczyl. Ale jestes w bledzie! HDI HDI HDI! tdci to tylko znaczek na klapie
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww