Peugeot 206!! Jaki Silnik?

26 Sty 2009, 13:59

Witam,
Jestem zainteresowany kupnem peugota 206 i teraz pytanko:
1,4 HDI po lifcie 2004? czy 1,4 benzynka 2001?

Prosze o ewentualne + i - ;)
;)
kmr'
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

26 Sty 2009, 19:58

trochę bez sensu to porównanie ..

jak masz kasę to dopłać do młodszego diesla , miałem takiego 1,4 HDI i nie było źle... no raz miałem przygodę jak zatankowałem baaardzo słabe paliwo to się wtryskiwacz popsuł :roll:
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

27 Sty 2009, 08:40

Rzeczywiście , może źle napisałem z tym rocznikiem.W kazdym bądź razie chcę się dowiedzieć jaki silnik jest lepszy ;czy ten benzynowy czy diselek.Głównie mi chodzi o eksploatacje, części .Którego warto wziąć , który będzie mnie mniej kosztował w eksploatacji?
;)
kmr'
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

27 Sty 2009, 09:57

witam moim zdanie silnik benzynowy jest lepszy w eksplotacji po za tym praca silnika jest rownie przyjemna i bardzo cicha polecam własnie silnik benzynowy a nie diesla. lecz musimy pamietac o jednym silniki diesla sa mocniejsze.
areczek007
Nowicjusz

27 Sty 2009, 17:55

możesz wziąść benzynę , samochód będzie tańszy a i tak malutko spali
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

29 Sty 2009, 20:30

Mam Peugeota 206 z silnikiem benzynowym 1.4. Auto pracuje bardzo cicho, silnik jest elastyczny, ciągnie nawet od bardzo niskich obrotów. W tym aucie silnik ten według mnie spokojnie starczy. Samochód nie należy do aut dość ciężkich tak więc auto zwija się bardzo dobrze. Na światłach nie raz zostawiłem w tyle mocniejsze auta, cięższe, ale mocniejsze :twisted: Fajnie wyglądały miny osób, które mogły tylko powąchać moje spaliny :twisted: Nie pali dużej ilości benzyny. Jak dotąd miałem dużo napraw tego auta, ale nigdy nie przyczyną nie była awaria silnika. Najczęściej "siadała" elektryka. Blokował mi się centralny zamek - wystarczy włączyć zapłon, zgasić i wszystko gra dalej :D Jednak jest bardzo poważny minus tego auta (każdej 206-stki), a mianowicie uciążliwy immobiliser. Po każdym otworzeniu drzwi, zgaszeniu silnika, odpalenia trzeba go wyłączyć :(
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota FJ Cruiser w stylu retro
    Wśród fanów aut terenowych jest grupa, która jednocześnie darzy sentymentem klasyki gatunku i ceni komfort nowoczesnej motoryzacji. Do tych kierowców adresowane są modele w stylu retro, takie jak ...
    Wiosenne pylenie to zmora nie tylko dla alergików
    Pyłki są zmorą nie tylko alergików, ale także kierowców bez względu na to, czy są na nie uczuleni czy nie. Dlaczego? Pyłki osadzające się na szybach samochodu potrafią ograniczać pole widzenia, a jazda w takich ...

29 Sty 2009, 20:46

Miałem okazje przejechac sie silniczkiem 1,4HDi i 2,0 HDi :D powiem tak jazda jest spoko silnikiem 1.4 HDi dynamiczna kiedy trzeba ;) na to autko wystarczy natomiast jazda z silnikiem 2.0 HDi :D kosmos prawdziwa jazda 2.0 HDi sprawia ze auto poprostu lata w dosłownym tego słowa znaczeniu :) przy 140km/h auto poprostu ma sie wrażenie ze w ogule unosi sie w powietrzu a nie trzyma drogi bardzo w środku trzesie co sprawia ze przy wiekrzych podmuchach wiatru poprostu mozna by rzec ze stracimy panowanie.
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

29 Sty 2009, 22:45

Moim zdaniem 2.0 HDi. Sam taki posiadam, tyle, ze w 306 i jestem bardzo zadowolony.... Dobre przyspieszenie i niskie spalanie:)
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

30 Sty 2009, 16:07

1.4hdi mialem w fordzie fusion, i byl to moim zdaniem niewypal, ciegle cos bylo zle, to filtr sie rozszczelnil, to przewod pekl, to przeplywomierz sie popsul, to nie chcial odpalic z jeszcze innego powodu. Auto prawie nowe bylo i taka masakra. NIE POLECAM
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww

30 Sty 2009, 16:32

Nie potrzebnie przekładałeś silnik z Peugota do Forda :D Jak miałeś Fusiona w dieslu to chyba 1,4 ale TDCI!! A to przecież zupełnie co innego niż silnik z peugota. Chyba, że jestem w błędzie.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

30 Sty 2009, 17:22

nie bede tlumaczyl. Ale jestes w bledzie! HDI HDI HDI! tdci to tylko znaczek na klapie
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww