Peugeot 206 problem z radiem i antena

02 Sty 2013, 18:02

Witam, posiadam peugeot'a 206 i mam mały problem z moim nowym radiem. Z góry mowie ze jestem zielony w motoryzacji bo w sumie od niedawna mam z nia do czynienia. Wracajac do tematu mam maly problem z moim nowym radiem. Wymienilem jakies stare radio (nie to nie bylo fabryczne) ktore dobrze dzialalo ale niestety nie spelanilo moich wymagan poniewaz nie moglem sobie posluchac muzyki z pendrive lub plyt na Sony GT450U. I teraz mam z nim 2 problem:
1. Przy podpinaniu radia nie bylo kabla od anteny i nie mozna wogole radia posluchac (wczesniejsze radio chyba nie potrzebowalo nawet anteny)
2. Radio samo sie wlacza gdy wchodze do samochodu a dokladnie jak otwieram drzwi, wtedy kiedy wlacza sie przebieg na liczniku. Gdy wyjde z samochodu i kluczyki mam wyciagniete ze stacyjki radio samo sie wylacza.
Prosze o pomoc co mam zrobic z ta antena i tym ze radio samo sie wlacza i wylacza. Z gory dziekuje. Aha nie wiem czy dobry dzial jak cos prosze o przeniesienie tematu :)
Filu8642
Obserwowany

Auto: Peugeot 206

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Cyfrowe lusterka Lexusa – to musisz o nich wiedzieć
    To musiało nastąpić. Kamery najpierw trafiły do naszych samochodów, by ułatwiać parkowanie i wspomagać działanie systemów bezpieczeństwa, a teraz zaczynają zastępować klasyczne lusterka. Kluczową rolę w tej ...