Peugeot 206 - przegląd

13 Cze 2007, 14:50

Witam wszystkich byłem na przegladzie i mam do wymiany okładziny oraz linke hamulca ręcznego.Mam zamiar wszystko kupic przez internet ale nie wiem czy dam rade zmienic to sam.Czy ktos z was robił już to w "warunkach domowych"?Czy nie warto się babrać i od razu jechać do warsztatu?Z góry dziękuje
archi
Nowicjusz

13 Cze 2007, 16:00

Zawsze gdy robisz w :warunkach domowych" łatwiej możesz coś zepsuć.Przynajmniej ja tak myślę,ponieważ w domu gdy coś kombinujesz przy aucie masz zawsze mnijeszy zakres urządzeń do robienia koło auta :)Jak myślisz ,że dasz rade to rób :)A jeśli nie jedź do warsztatu nie powinni przeciez za to wziąć jakiejś strasznie dużej kasy :)
A jeżli chodzi o tą linkę przy wymianie jest nieco roboty z jednej strony przypięta jest do dźwigni hamulca.Muszisz zdjąc odłonke odreścić śrubkę i gotowe a z drugiej strony linka wchodzi do bębna hamulcowego.Muszisz ją próbować odchaczyć bo jeśli ci się nie uda czeka na Ciebie wyciąganie szczęk :)Tylko linka jest przyczepiona do pozdwozia w kilku miejscach....Tylko jak kupujesz to przez internet to nie kupuj jakiejś wybrakowanej tylko z całym pancerzem.Okładziny to chyba prostsza sprawa :)
PzdR
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy S Coupé
    Sugestywny design nadwozia nowej Klasy S wyznacza wzorce swoją imponującą kompozycją – wizualne napięcie w liniach nadwozia i dynamiczne kontury. Już na pierwszy rzut oka nowa Klasa S przejawia ambicję do bycia liderem. ...