Peugeot 206 stanął dziś w drodze

13 Wrz 2015, 21:18

Witam jestem posiadaczem owego modelu od...3 dni. Silnik 1.1. Dziś wykręcałem wrzuciłem jedynkę, dojechałem do krawędzi drogi wsteczny i gaz z powrotem by wykręcić, aż tu coś strzeliło pod podwoziem plama czarnego oleju, auto staneło, biegi nie łapią (normalnie wrzucam 1 czy 2 ale nie ma przełożenia) (żaden bieg). Zepchłem auto i stoi. Co to może być w najgorszym wypadku jakie koszta naprawy? Dodam ze silnik normalnie chodzi odpala kreci biegi da sie wrzucac normalnie ale nie ma przełożenia dodam iż sprzegło było dopiero robione (samochód od znajomego z ulicy wiec to napewno nie ono )
12bobo12
Nowicjusz

Auto: Nie mam

13 Wrz 2015, 21:45

Stanął*

Logiczne, że skoro był strzał, pojawił się olej i biegi nie działają to rozsypała ci się skrzynia biegów. Koszt naprawy - cena używanej skrzyni biegów + robocizna, więc ładne kilka stówek.
jerzye46
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

13 Wrz 2015, 21:46

Też tak myślałem że to może skrzynia, jestem zielony w mechanice to mój 1 wózek.
12bobo12
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Paź 2015, 08:24

Zgadzam się z Przedmówcami,tutaj poszła skrzynia biegów i musisz ją wymienić. same części oczywiście taniej kupisz w sklepach internetowych,wybór masz naprawdę szeroki.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
    To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...