Peugeot 206 stanął dziś w drodze

13 Wrz 2015, 21:18

Witam jestem posiadaczem owego modelu od...3 dni. Silnik 1.1. Dziś wykręcałem wrzuciłem jedynkę, dojechałem do krawędzi drogi wsteczny i gaz z powrotem by wykręcić, aż tu coś strzeliło pod podwoziem plama czarnego oleju, auto staneło, biegi nie łapią (normalnie wrzucam 1 czy 2 ale nie ma przełożenia) (żaden bieg). Zepchłem auto i stoi. Co to może być w najgorszym wypadku jakie koszta naprawy? Dodam ze silnik normalnie chodzi odpala kreci biegi da sie wrzucac normalnie ale nie ma przełożenia dodam iż sprzegło było dopiero robione (samochód od znajomego z ulicy wiec to napewno nie ono )
12bobo12
Nowicjusz

Auto: Nie mam

13 Wrz 2015, 21:45

Stanął*

Logiczne, że skoro był strzał, pojawił się olej i biegi nie działają to rozsypała ci się skrzynia biegów. Koszt naprawy - cena używanej skrzyni biegów + robocizna, więc ładne kilka stówek.
jerzye46
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

13 Wrz 2015, 21:46

Też tak myślałem że to może skrzynia, jestem zielony w mechanice to mój 1 wózek.
12bobo12
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Paź 2015, 08:24

Zgadzam się z Przedmówcami,tutaj poszła skrzynia biegów i musisz ją wymienić. same części oczywiście taniej kupisz w sklepach internetowych,wybór masz naprawdę szeroki.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Aygo 2018 facelifting
    Toyota Aygo to japoński bestseller, opracowany z myślą o europejskim rynku w studiu projektowym Toyoty ED2 we Francji. Druga generacja tego modelu zadebiutowała w 2014 roku, a w 2018 roku auto przeszło gruntowny facelifting. ...
    Nowa Toyota RAV4 i zmodernizowany mini van Verso
    W dniach 9-10 podczas marcowej premiery, Toyota zaprezentuje w swoich polskich salonach dwie nowości. Model RAV4 czwartej generacji jest jednym z najbardziej oczekiwanych debiutów motoryzacyjnych na polskim rynku. ...