Peugeot 206 sw 1,4hdi reset komputera

03 Sie 2009, 13:57

Mam problem kupiłem peugeota 206 sw 1,4 hdi wymieniłem olej czy muszę jechac do mechanika go zresetowac bo pokazuje mi ze pozostalo mi do przejechania 1600 km do najblizszego serwisu auta zcy moge to sam jakos zrobic .Bo jesli za kazdya wymiana oleju musze go podlaczyc do komputera to porazka kazde podlaczenie u mechanika kosztuje 60 zl
sebasebek
Nowicjusz

Miejscowość: wroclaw
  • 06 Sie 2009, 12:29

Niestety trzeba podlaczyc pod komputer.
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

06 Sie 2009, 12:40

a nie było czasem przy peugeotach takich trików, że kilka razy włączasz zapłon na określony czas i kontrolka gaśnie?
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

06 Sie 2009, 12:55

No mozna sprobowac, robi sie to tak: Nacisnac i przytrzymac przycisk kasowania przebiegu codziennego przy wylaczonej stacyjce, nastepnie caly czas trzymajac przycisk wlaczyc zaplon(nie odpalajac auta), poczekac az licznik skonczy odliczac od 10 do 0, po odliczeniu puscic przycisk, wylaczyc i wlaczyc stacyjke. I powinno byc dobrze
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

09 Wrz 2009, 17:42

sory ale zapomnialem podziekowac za rade dawidbn :grin:
    sebasebek
    Nowicjusz

Miejscowość: wroclaw
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Nowy Volkswagen Touareg - wyznacza drogę
      Nowy Touareg - model trzeciej generacji jest kolejnym ważnym elementem wielkiej ofensywy Volkswagena. Samochód zajmujący miejsce na samym szczycie oferty marki, swoją wyrazistą stylistyką, innowacyjnymi technologiami ...