Najlepiej szukać takiego materiałowego bo te takie cienkie śliskie szybko się rwą. Miałem taki pokrowiec na cały samochód i jak przyszedł myślę fajny nie dużo miejsca zajmuje (był taki jasno szary). Po pierwszym założeniu już gdzieś pękł a jak to się stało to dalej rwał się w zastraszająco szybkim tempie.
Masz trzy rodzaje takich mat antyszronowych na szyby. Pierwszy jest tylko na przednią szybę i wkłada się go pod uszczelki drzwi po bokach. Zakłada się w miarę szybko i złożona nie zajmuje dużo miejsca.
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Druga to taka którą zakłada się na przednią szybę i drzwi przednie więc chroni ona trzy szyby. tu już założenie jest bardziej czasochłonne i skomplikowane bo musimy jej boki włożyć za uszczelki drzwi i dodatkowo przypiąć gumkami na których są haczyki do felg.
W końcu jest trzecia która ochrania wszystkie szyby i powinna się w miarę szybko zakładać pod warunkiem że nie mamy na dachu wystającej anteny. Ta mata ochrania wszystkie szyby i nie wymaga montażu jak wcześniejsze przez wkładanie między uszczelki drzwi i nadwozia. Wystarczy ją rozłożyć i przypiąć specjalnymi gumami z haczykami do kół.
Tą matę można wykorzystać w lato przy upalnych dniach.
Ogólnie problemem jest materiał i tu na pewno nie polecam osłon z materiału PEVA lub podobnych bo rozpadają się w rękach, a jak wytrzymają chwilę to wystawione na działanie słońca potrafią się po pewnym czasie kruszyć. Wiem to z własnego doświadczenia. Dobrym materiałem powinien być Spunbond choć sam nie miałem okazji go przetestować to widziałem taki pokrowiec i materiał wydawać się porządny.