Peugeot 208 - ustawienia radia (panel dotykowy)

24 Paź 2013, 23:37

Witam wszystkich użytkowników, mam Peugeota 208 z wyświetlaczem dotykowym i ogólnie jestem bardzo zadowolony jednakże potrzebuję Waszej pomocy. Gdy słucham radia to mniej więcej co godzina pojawia mi się komunikat drogowy i radio automatycznie przełącza się na inną stacje radiową. Czy ktoś mógłby mi w prosty sposób opisać jak wyłączyć funkcję automatycznego przełączania radia podczas nadawania komunikatów drogowych?

Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
donfloro
donfloro
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2002
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Peugeot 208

24 Paź 2013, 23:43

donfloro napisał(a):pojawia mi się komunikat drogowy i radio automatycznie przełącza się na inną stacje radiową

Wyłącz opcję "TP" jeżeli nie masz gdzieś z boku radia takiego przycisku to poszukaj w ustawieniach.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

25 Paź 2013, 21:11

Dziękuję za chęć pomocy,
w tym cała sprawa że nie mam pojęcia gdzie to wyłączyć, niestety w moim przypadku wydaje mi się że całe sterowanie radiem odbywa się przez ekran dotykowy (brak, a przynajmniej nie zauważyłem żadnych dodatkowych przełączników/przycisków) a w ustawieniach, do jakich doszedłem, nie widziałem możliwości wyłączenia tych komunikatów drogowych. Czy u kogoś kto również jeździ peugeotem 208 w wersji z ekranem pojawiają się takie komunikaty drogowe i wie konkretnie jak je wyłączyć?

Z góry dziękuję za WSZELKIE pomysły jak to można byłoby wyłączyć.
donfloro
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2002
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Peugeot 208