Peugeot 3008 2.0Hdi 2010r.Komunikat o uszkodzonym hamulcu ręcznym

13 Paź 2020, 18:14

Witam wszystkich!Mam problem ze swoim peugotem3008 2.0 hdi 163km automat 2010r.Auto jest dla mnie nowe i juz pojawia się komunikat (uszkodzony hamulec ręczny)do tego zapala się ABS ESP nie prawidłowe działanie!Dodam ze tak się dzieje podczas szybszej dynamicznej jazdy! Czy ktoś może pomóc w tym temacie?Z góry dziękuję!
Fuciu1985
Obserwowany

• 14 Paź 2020, 09:47

Fuciu1985 napisał(a):pojawia się komunikat (uszkodzony hamulec ręczny)do tego zapala się ABS ESP nie prawidłowe działanie!
    Wszystkie te rzeczy będą ze sobą powiązane. Tu trzeba by było zrobić test hamulca np. diagboxem i sprawdzić czy działa on prawidłowo. Masz tam ustawione automatyczne zaciąganie ręcznego? Jak tak to powinna być opcja takie dezaktywacji w menu. Po tym możesz sprawdzić czy dalej problem będzie występował ale najlepszym rozwiązaniem jest diagnostyka z podłączeniem do interfejsu bo tu będzie raczej od razu wiadomo w czym jest problem.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

14 Paź 2020, 20:37

Tak hamulec załącza się automatycznie po zgaszeniu silnika a info o usterce pojawia się przy wiekszej prędkości 130+ !?!?
    Fuciu1985
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa napęd AWD-i w hybrydach Toyoty?
      Elektryczny napędem na cztery koła AWD-i całkowicie różni się od tradycyjnych napędów 4x4 pod względem konstrukcji i zasady działania. Wyjaśniamy, jak AWD-i jest zbudowany, jakie daje korzyści i dlaczego pojawia ...
      Biały osad pod korkiem oleju
      Zauważyłem, że pod korkiem wlewu oleju mam sporo białego osadu i na bagnecie nie widać poziomu oleju wogóle. Czytałem trochę na ten temat ale mi np. płynu chłodniczego nie ubywa, nie robię tylko krótkich odcinków ...