Peugeot 3008 - Gaśnie w trakcie zapalania

17 Paź 2024, 21:54

Peugeot 3008, 1.6 D, 2014

Przekręcam kluczyk (czekam aż zgasną kontrolki ), zapalam - i mi gaśnie... Musze cofną kluczyk i jeszcze raz i już jest normalnie. Najczęściej się to dzieje na zimnym, jak chwile postoi ale ostatnio nawet po kilkuu minutach postoju, także nie ma reguły. Wymieniony rozrusznik, styki wszystkie poprawione, aku dobry nawet dodatkową masę mi podciągnął mechanik i nic. Mechanik się poddał. Serwis Peugeota w Lesznie też nic nie pomógł.
Co sprawdzić? Gdzie jeszcze zajrzec? Miał ktoś podobny problem?
A może jest jakiś fachowiec magik w okolicy Leszna?

H E L P
thomsonn
Obserwowany

18 Paź 2024, 09:38

Sprawdzic ciśnienie paliwa przy rozruchu. Spróbuj przed odpaleniem kilka razy przekręcić kluczyk żeby pompa wstępna dobiła paliwa do układu.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Paź 2024, 13:55

Chodzi o to, że ja nigdy nie wiem kiedy ten problem się pojawi. Generalnie zawsze odpali i jadę. Czasem za drugim razem. Może to objawy czegoś poważnego?
thomsonn
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Ostre zakręty, zakosy i serpentyny pod kontrolą
    Sezon wycieczek na wędrówki górskie trwa. Wielu turystów pokonuje autem setki kilometrów, aby dojechać do celu. Droga często jest bardzo wymagająca, głównie ze względu na liczne ostre zakręty, ...