Dzięki wielkie za odpowiedź
![Uśmiechnięty :-)]()
Z góry przepraszam za pomylenie działów, już to się więcej nie powtórzy
Jeżeli chodzi o samochód, to wczoraj wszystko elegancko jechało grało i śpiewało. Nie było żadnych dolegliwości na początku 2 tys obrotów potem 1200-1300 jak już się nagrzał. Ogólnie w niedziele w nocy jeszcze jechałem na zakupy i też wszystko było ok, wyłączyłem auto ok 21 a rano o 8:25 było odpalone ponownie.
Natomiast dzisiaj po odpaleniu miałem podobne dolegliwości co w niedzielę, wczoraj o 19 już auto nie pracowało dzisiaj o 8:30 odpalone. Nie wiem czy godziny tutaj mają jakiś wpływ na to, ale mimo wszystko dzisiaj już było coś nie tak. Check zapalił się podczas rozgrzewania auta, potem zgasł po przekroczeniu 40*C. Gdy miałem 75*C i stanąłem w korku to auto gazowało na luzie od 2800 do 3000 obrotów, podczas gdy jechałem wszystko było ok.
Sprawdzałem płyn i wyglądało na to że jest ok według miarki. Poproszę jeszcze mechanika w sobotę aby sprawdził to dokładnie ponieważ tak jak wspomniałem jeżeli chodzi o mechanikę samochodową to za wiele nie potrafię ( mimo że jestem informatykiem :p ) dlatego wolę iść do zaufanego mechanika i oddać go w dobre ręce, no i oczywiście spytać ludzi z forum którzy się na prawdę na tym znają
Sonde wymieniałem 2 lata temu, a silniczek krokowy z półtora roku temu, ale wiadomo jak wszystko może się zepsuć w każdej chwili.
W sobotę po wizycie u mechanika dam znać co wykazuje ten błąd checka i co on mówi na temat tych dolegliwości.
Jeszcze raz z góry dzięki za pomoc
![Uśmiechnięty :-)]()
!