Peugeot 307 1.6 16v zawieszajace obroty przy zmianie biegów

30 Cze 2013, 11:39

Witam, może już taki temat był, ale proszę mi wybaczyć bo jestem tutaj nowa i nie bardzo się znam na tym wszystkim.
Mam problem z zawieszającymi się obrotami (gaz i benzyna, ciepły i zimny tak samo). Nie zdarza się tak zawsze, zazwyczaj jak chce szybko ruszyć ze skrzyżowania lub go mocniej przeciągnę na 1,2 i 3 biegu obroty zatrzymują się na np. 2200 i po kilku sek opadaja; 4,5 wydaje mi się ze wszystko ok. na jałowym tak samo najpierw 1200 potem normalnie 800. Sterowanie gazem elektrycznie nie na linkę. Krokowego niby nie ma, przepustnica wyczyszczona, cewka nowa, świece nowe.
Proszę o jakąkolwiek pomoc;) jeśli ktoś miał podobny problem i go zrowiązał

pozdrawiam Karolina
karola669
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 07 2008
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Peugeot 307
Silnik: 1.6 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X2 Edition GoldPlay - ekskluzywne i sportowe
    Nowa edycja specjalna kompaktowego Sports Activity Coupé łączy wyraźnie dynamiczny wygląd z ekstrawertycznymi akcentami zewnętrznymi i wnętrzem zaprojektowanym z myślą o maksymalnej radości z jazdy. Od marca 2022 r. ...
    Uważaj na czarny lód na drodze - niewidoczne zagrożenie
    Gdy temperatura powietrza w ciągu dnia wynosi kilka stopni na plusie, a nocą spada poniżej zera, są to sprzyjające warunki do powstawania tzw. czarnego lodu, czyli prawie niewidocznej, cienkiej warstwy zamarzniętej wody pokrywającej ...