REKLAMA
Witam. Mam problem z moim peugeotem 307 (2003r., 2.0 hdi, 110 km) . Zaczęło się od tego, że czasami wbijając wsteczny nie wbijał się prawidłowo i przy ruszeniu był taki zgrzyt jakby po prostu nie wszedł bieg, wystarczyło wbić jeszcze raz i było okej. Wczoraj gdy chłopak ruszył i chciał wrzucić dwójkę to wywaliło obroty i skrzynia stała się taka bardzo miękka. Dojechał do domu na jedynce. Dzisiaj jak patrzyłam to normalnie wchodzą wszystkie biegi te u góry czyli 1,3 i 5. 2 i 4 są bardziej wysunięte do tyłu niż byly, ale na dwójce też normalnie rusza. Luz jest teraz w miejscu czwórki. Natomiast jak wrzucę wsteczny to cofa mi go i nawet jak go trzymam to nie da się cofnąć do tyłu, tak jakby bieg nie był w ogóle wbity. Przez to nie mogę narazie sprawdzić jak jedzie na reszcie biegów, ponieważ stoi zaparkowany pod płotem i jedyna opcja jest wycofanie albo wypchanie go. Na jedynce i dwójce rusza bez problemu. Wie ktoś może co to może być?
Dodam jeszcze, że raz wymieniałam skrzynie na skrzynie regenerowana, tylko wtedy strasznie głosno chodził i ogólnie sytuacja wyglądała trochę inaczej, ale też pewności nie mam czy była taka konieczność czy to mechanik mnie wkręcił.
Liczę na Wasze opinie. Pozdrawiam