Peugeot 307 czy warto obejrzec?

13 Lis 2015, 19:06

Witam. Szukam samochodu na dojazdy 80km dziennie. Chcd kupic benzynke i zalozyc gaz albo od razu z gazem. Dzis pojawil sie taki peugeot 307.

[link do oferty na Olx wygasł]

Czy warto jechac i go obejrzec? Wyposazenie ma bardzo bogate. Moze macie jakies inne propozycje? Interesuja mnie samochody z mazowieckiego. Chcialbym zamknac sie w 13k zl.
kilgor
Nowicjusz

Auto: Opel Astra F

13 Lis 2015, 19:29

Na tych zdjęciach widać że nic nie widać :)
ogólnie auto z opisu wydaje się ciekawe.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

13 Lis 2015, 20:04

A co powiesz o tym silniku 1.6? Nadaje sie w trase? Ze wzgledu na koszty jezdze ekonomicznie ale wyprzedzajac tira albo autobus chcialbym zeby bez problemu wziac :) szukalem auta niemieckiego z 1.8t ale wszystkie te audi, seaty, vw to przereklamowane. Chcialbym cos fajnego z dobrym wyposazeniem zeby nie przeplacac za sama marke. Zastanawiam sie rowniez nad accordem oraz corolla ale ciezko cos fajnego wyrwac. Nigdy nie bylem za francuzami dlatego wrzucilemctu tego peugeota. No coz pozostaje mi go obejrzec i wtedy myslec dalej.
kilgor
Nowicjusz

Auto: Opel Astra F

17 Lis 2015, 12:24

Nie sugeruj się bogatym wyposażeniem. Ważniejsze jest to czy auto nie jest bite, przekręcone i kradzione.
Uprzedź właściciela, że pojedziecie na policję, aby sprawdzić auto,
Poproś o zdjęcia szyb z numerami i lamp z markami producentów.
Koniecznie przeanalizuj dokumenty świadczące o przebiegu.

Ile lat ma to auto właściciel ?

Hejka
malopal
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 11 1988
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Skoda Ocavia
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

17 Lis 2015, 12:27

I jeszcze jedno. Zapytaj czy właściciel może podpisać umowę zawierającą wszystkie szczegóły z ogłoszenia. Jedna z autogiełd proponuje takie rozwiązaniem. Tam możesz wygenerować sobie wzór takiej umowy. To była chyba autogiełda niekrecone. Chyba rzuć okiem tam.
malopal
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 11 1988
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Skoda Ocavia
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

17 Lis 2015, 13:10

Ogłoszenie wygasło, ja mam silnik 1.6 110km tylko że w 206, autko daje radę jest dynamiczne i zrywne :) szukać przede wszystkim zdrowego i nie bitego
zielonek
Aktywny

Auto: P 206
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LX - terenowy krążownik
    Najczęściej kupowanymi autami Lexusa są obecnie SUV-y. W Polsce klienci mogą wybrać popularnego Lexusa NX lub większego Lexusa RX, tymczasem za oceanem oferta obejmuje też dwa jeszcze większe modele – GX oraz prekursora ...

30 Lis 2015, 15:32

Jeżeli chodzi o zakup auta od osoby fizycznej musimy mieć świadomość że nie mamy żadnych praw wobec takiej osoby.
Kupujemy to co widzimy i koniec kropka.
Taka osoba nie musi znać się na samochodach - po prostu jeździ wymienia co trzeba itp. Może mówić że za jego czasów auto bezwypadkowe ale wcześniej mogło mieć poważny wypadek - trudno on tego nie potrafił stwierdzić bo nie musiał.
Co innego w przypadku sprzedaży przez wyspecjalizowane komisu lub handlarzy ale tutaj też sprawy ciągnął się latami a finał jest co najmniej mało zadowalający dla kupującego (oszukanego).
Po prostu z autami używanymi jest tak ,,widziały gały co brały,, a jak się zepsuło to miało prawo przecież to auto było używane już.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam