Peugeot 307. Opinie, uwagi, ocena linków.

20 Paź 2014, 08:25

Dzień dobry,
Zastanawiam się nad kupnem Peugeota 307 jednak nadal mam za mało informacji na jego temat. Na co trzeba zwrócić uwagę przy kupnie? Które silniki są najlepsze, a których unikać? Czytałem, by unikać modeli z 2001 i 2002, ponieważ dochodziło u nich do samozapłonu. Zastanawiam się zarówno nad benzyną jak i dieslem. Koniecznie musi mieć 4 drzwi. Mam do wydania 11000 zł. Auto będzie służyć do codziennej jazdy. Rocznie robię ok 30000 km. Znalazłem kilka modeli i proszę o komentarze na ich temat:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Damn
Nowicjusz

Auto: Ford Fiesta

20 Paź 2014, 12:38

Na naszym forum sporo ostatnio było opinii o 307. Poszukaj,bo ciężko opisywać to wszystko jeszcze raz. Dowiesz się jak poczytasz trochę tych tematów.
O samozapłonie wiemy ale się nie boimy,bo nie jest powszechny..! :)
Przedliftowe 307 maja czasem wogóle problemy elektryczne ale nie jest to jakaś stała dysfunkcja. Czasem trzeba coś naprawić i nie jest to bardzo tanie. tak bywa też przy innych autach,które mimo pozytywnej opinii o ich elektryce również potrafią się zepsuć. Dotyczy to każdej marki.
polecam do 307 min. 1,6-16V- Optymalny cywilny silnik,który ma zapas mocy i daje radę tak na trasie jak i w miejskim poruszaniu. Można po uwagę brać też mocniejsze wersje.
Linki przejrzałęm ale widze 3 diesle...
Foto nie oddaje stanuy auta i może je zweryfikować tylko jazda próbna i oglądanie na żywo. Odpuściłbym tylko ostatnie auto,bo przebieg z kapelusza,CB,uchwyt do Navi itp więc latało sporo a przebieg 170 tys... Do tego wymienił ktoś rozrząd i sprzedaje...(albo kłamie że wymienił załatwiając fakturkę). Ewidentnie jakaś pułapka czeka tutaj na nowego "szczęśliwego posiadacza".
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Paź 2014, 13:00

A co myślisz o tym pierwszym linku? Przebieg możliwe, że zaniżony. Silnik, który podałeś to chyba występuje w tym aucie. Oczywiście forum to niezastąpione źródło informacji, z którego chętnie korzystam, dzięki czemu już sporo się dowiedziałem o tym modelu :). Auto jest warte uwagi, często chwalone stąd moje zainteresowanie. Usterki jak w każdym aucie się zdarzając tak więc jestem na nie przygotowany.
Damn
Nowicjusz

20 Paź 2014, 13:14

Ten pierwszy... Ciężko ocenić stan po fotkach ale dla mnie trafiony z przodu. Zwróć uwagę na wysokości łap lwa na masce,przesuwając w lewo i w prawo wzrok aż do reflektorów ,zobaczysz przy nich jak niesymetryczne są szpary. Poza tym inny kolor błotnika i progu przy drzwiach kierowcy. Końcówka wydechu założona "sport",białe tylne lampy...Oj powoli to to auto pewnie nie jeździło. I kierowca "nie za stary"... :)
Resztę sam sobie dopowiedz. :roll:
artur73
Awatar użytkownika

21 Paź 2014, 08:01

Wrzucam następne samochodziki do oceny.
Pewnie kręcony licznik ale to nie przeszkadza.

Coś za niska ta cena.
Damn
Nowicjusz

21 Paź 2014, 13:28

Pierwszy po lekkiej stłuczce z przodu od strony kierowcy. Moim zdaniem auto jak najbardziej warte zainteresowania. Tylko czy w realu tez ten przednik błotnik jest sporo ciemniejszy..? Czy licznik kręcony..? Może nie ,tylko ta stłuczka z przodu była dlatego kupiony za mniejsza kasę i przywieziony. Ciekawe jakie gościu ma papiery po sprowadzeniu?
W drugim słabiutkie fotki i niczego nie można stwierdzić.
:)
artur73
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Turbodoładowany, benzynowy silnik 1.6 DIG-T 163 KM
    Nissan rozszerza ofertę cenionego modelu Qashqai o wersję z zaawansowanym silnikiem benzynowym DIG-T 163. Nowy, czterocylindrowy, turbodoładowany silnik 1.6 jest zgodny z rygorystyczną normą emisji spalin EURO 6 i zapewnia ...

21 Paź 2014, 15:10

Ten kombi jest innego koloru od prawego błotniaka przód po tylne drzwi
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

22 Paź 2014, 07:58

Dzięki Panowie za opinie. W najbliższych dniach wybieram się na oględziny. Odnośnie jeszcze silnika 1.6 16V. Czy opłaca się założyć gaz do tego silnika? Będzie dobrze współgrał?
Damn
Nowicjusz

22 Paź 2014, 19:35

Nie ma absolutnie żadnych przeciwwskazań do montażu standardowej sekwencji do tego silnika. Spisuje się na gazie na 5-tkę. :)
artur73
Awatar użytkownika