Peugeot 307 problem z przełącznikiem zespolonym

25 Cze 2018, 18:54

Witam. Mam problem z przełącznikiem zespolonym w Peugeot 307. Kierunkowskazy załączają się tylko na pozycyjnych i to nie zawsze i nie załączają się długie.
Mikutka1
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 01 09 1992
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Passat B5
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

26 Cze 2018, 12:33

Czyli masz jedną z najczęstszych usterek które występują w tym modelu Peugeota. Tak się składa że jest na to rada i można to naprawić dzięki instrukcji zamieszczonej przez jednego z użytkowników w tym temacie peugeot-307-naprawa-najczestszych-usterek-vt66548.htm

Najłatwiej jest chyba go wymienić nie bawiąc się w naprawy, można kupić używany warto pamiętać o sprawdzeniu numeru na nim i funkcji które posiada przełącznik bo były takie które mają dodatkowo np. tempomat, sterowanie automatycznymi wycieraczkami.
Z tego co wiem żeby wymienić ten przełącznik nie trzeba zdejmować kierownicy wystarczą osłony dolna i górna później wszystko będzie widać co odkręcić żeby wyjąć cały przełącznik zespolony. Powinno odłączyć się akumulator przed takimi operacjami.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bardzo szybkie mogą być minivany?
    Minivan to z założenia rodzinny samochód, który ma za zadnie przewieźć rodzinę, psa i całkiem pokaźny bagaż z punkt A do punktu B. Takie samochody nie budzą emocji wśród miłośników sportowej jazdy ...