Cena dość zaniżona jak na Astre Coupe. W dobrym stanie 1.8 kosztują raczej po 10 tys i więcej. Po zdjęciach ciężko cokolwiek ocenić, bo są ciemne i obrobione. Jak masz blisko to podjedz z kimś najlepiej i obejrzyj. Auto z zewnątrz ładne, jednak ogólnie z tym silnikiem dość nudne.
307 wydaje mi się bardziej oryginalnym wozem. Kuzynka ma 307 1.6, kiedyś dała mi się przejechać i powiem szczerze, że jak na marne 1.6 to bardzo żwawe autko. Oprócz tego jest bardzo wygodne, dobrze wyciszone i po prostu ładne i z zewnątrz i wewnątrz. Teraz założyła LPG i nie dalej jeździ bezawaryjnie. Silniki te uchodzą za jedne z lepszych na przełomie kilkunastu lat. Te same występują w Citroenach C2 VTS tylko są troche wzmocnione. Ja miałem Borę 1.6 AKL i z takim 307 1.6 to by najmniejszych szans nie miała - muł jakich mało, także wystrzegaj się wszelkich golfów
Co do awaryjności, to przez blisko chyba 2 lata użytkowania nie zepsuło jej się nic, samochód został przywieziony z Francji prywatnie przez wujka za niemałą kwotę, ale 100 nie bity i w bardzo dobrym stanie. Jedynie co jej się zepsuło to słynny przełącznik zespolony od kierunkowskazów, tak to tylko wsiada,leje i jeździ. Szukaj niebitego, bo powypadkowe mogą mieć większe problemy z elektroniką. Jednak nie jest to Renault Laguna czy Megane i nie ma aż tak rozbudowanej elektroniki, także polecam ten model
![Wink ;)]()