Potrzebuje pomocy ponieważ mam bardzo dziwną usterkę a elektrycy samochodowi nie chcą się tego podejmować ponieważ nie jest to stała usterka a dzieje się zazwyczaj po ok 30-60 minutach jazdy i to nie zawsze.
Samochód: Peugeot 307 SW 1.6 Benzyna 109KM 2005r Polift
Oto co się dzieje:
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Włączają się wycieraczki, wszystkie przyciski związane z elektryką nie działają, rzadko ale czasami po wyciągnięciu kluczyka silnik dalej pracuje, pomoga dopiero rozłączenie akumulatora na kilka minut i jeśli samochód pozostaje wyłączony ok 10-15 minut to problem ustaje na jakieś kolejne 30-60 minut tak jakby coś się przegrzewało. Zanim odłączę akumulator to zapala się kontrolka i komunikat o niedziałającym ABS.
Lista błędów:
Dodatkowo nie wiem czy może mieć coś z tym wspólnego, czujnik temperatury czasami wariuje i pokazuje temperaturę od +11 do -10 w ciągu minuty gdy na zewnątrz jest -2 oraz zanim uszczelniłem podszybie woda ciekła mi na tą wiązkę zaznaczoną na żółto
Przeczyszczone zostały przewody od masy i wszystkie styki jednak nie wiele to pomogło.
Jeśli ktokolwiek ma jakieś pomysły to będę wdzięczny za każdą pomoc bo już idzie zgłupieć z tym autem.
Dzięki