Peugeot 308 sw 2009 1.6vti auto odpala i na niskich obrotach gaśnie

24 Gru 2024, 01:19

Witam mój problem wygląda następująco iż auto nie dawno kupione w dzień kupna auto jeździło normalnie zobione lekko 200 km i na następny dzień na parkingu gdy chciałem ruszyć auto zgasło niechialo odpalić kręcił ale tak jagby mu brakowało paliwa a jest zalane z dobrych 10 l akumulator działa przepchalem na pobocze następnie po kilku minutach odpaliło ale zaraz obroty spadały i auto gasło zrestetowalem silnik odlaczajac na 10 minut akumulator przez moment działał normalnie a potem znów to samo wcześniej autko jeździło bez zarzutów i chce wiedzieć czy jestem w stanie zrobić coś lub sprawdzić co jest przyczyną od ręki czy bezpośrednio udać sie do specjalisty dodam ze auto tylko benzyna bez gazu
DOMinikmaky
Obserwowany

• 24 Gru 2024, 08:17

DOMinikmaky napisał(a):Witam mój problem wygląda następująco iż auto nie dawno kupione w dzień kupna auto jeździło normalnie zobione lekko 200 km i na następny dzień na parkingu gdy chciałem ruszyć auto zgasło niechialo odpalić kręcił ale tak jagby mu brakowało paliwa a jest zalane z dobrych 10 l akumulator działa przepchalem na pobocze następnie po kilku minutach odpaliło ale zaraz obroty spadały i auto gasło zrestetowalem silnik odlaczajac na 10 minut akumulator przez moment działał normalnie a potem znów to samo wcześniej autko jeździło bez zarzutów i chce wiedzieć czy jestem w stanie zrobić coś lub sprawdzić co jest przyczyną od ręki czy bezpośrednio udać sie do specjalisty dodam ze auto tylko benzyna bez gazu

Możliwe przyczyny problemu mogą obejmować:

Problem z układem paliwowym – sprawdź filtr paliwa, pompę paliwową lub wtryskiwacze.
    Czujnik położenia wału korbowego – uszkodzony czujnik może powodować gaśnięcie silnika.
    Przepustnica lub silnik krokowy – zabrudzenie może prowadzić do problemów z obrotami.
    Układ zapłonowy – sprawdź świece zapłonowe i cewki.
    Jeśli nie masz doświadczenia, najlepiej skonsultuj się z mechanikiem, aby uniknąć większych uszkodzeń.
    fridmanterry
    Obserwowany