Peugeot 405

19 Cze 2009, 20:29

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :)
Mam dylemat jaki samochód kupić do 3000zł ?
Zastanawiam się nad Peugeotem 405 tylko , że ma silnik 1,9 i pewnie dużo pali .
Też nad Polonezem ATU Plus rozważam , te 2 samochody.

Głównie chodzi mi o samochód co mało pali , tani w utrzymaniu i najlepiej , żeby był powyżej 1993r. dlatego , że w następnym roku słyszałem , że wprowadzają te opłaty ekologiczne .

Co myślicie o tym Peugeocie ? A może doradzilibyście jakąś inną furę ? ; >

Z góry thx za odp. :D Pzdr :)
vector_90
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

19 Cze 2009, 21:18

Ja myślę,ze te opłaty ekologiczne to pic na wodę podobnie jak z tymi cenami gazu(miały iść w gorę a poszly w dól),nie wejdą te opłaty ekologiczne i wszyscy będą mowić,że dobry ten rząd :lol: :lol: :lol: Cwaniactwo do potęgi ale jak będzie,zobaczymy!Peugeot 405,to kiedyś były dobre samochody ale wiesz teraz same potykają się o swe siwe brody ,odpuść sobie,wolałbym Poldka zdecydowanie! Do 3 tysiaków to raczej z sam.tego typu możesz kupić zasiedlone przez wroga środków antykorozyjnych raczej kupy złomu.Mierz w Poldka z gazem i hajda!Nieżle się nim jeżdzi no i ta czołgowata karoseria(bezpieczna).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Cze 2009, 10:27

PhantomASA1 napisał(a):Ja myślę,ze te opłaty ekologiczne to pic na wodę podobnie jak z tymi cenami gazu(miały iść w gorę a poszly w dól),nie wejdą te opłaty ekologiczne i wszyscy będą mowić,że dobry ten rząd :lol: :lol: :lol: Cwaniactwo do potęgi ale jak będzie,zobaczymy!Peugeot 405,to kiedyś były dobre samochody ale wiesz teraz same potykają się o swe siwe brody ,odpuść sobie,wolałbym Poldka zdecydowanie! Do 3 tysiaków to raczej z sam.tego typu możesz kupić zasiedlone przez wroga środków antykorozyjnych raczej kupy złomu.Mierz w Poldka z gazem i hajda!Nieżle się nim jeżdzi no i ta czołgowata karoseria(bezpieczna).

No to dobrze jak nie wejdą te opłaty . :grin: Bo tak słyszałem , że za każdy samochód poniżej 1992r. trzeba było by płacić ok.3000zł .
No tak też prawda bo to już stare auta , przekonałeś mnie wezmę tego Poldka . :D

A czy mógłbyś powiedzieć coś więcej ? ;> Bo ja nie zbyt się znam na samochodach jeszcze , a nie chce kupić shitu .
Jaki silnik najlepszy , ile spala , co się psuje w nim , jakie koszty napraw mniej więcej są , opłata OC za niego itp. .

Z góry thx za odp. :)
vector_90
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

20 Cze 2009, 10:36

W polonezie najlepszy jest diesel ( pochodzi od citroena ) lub 1.4 ( ze stajni Rovera ) ja osobiście wybierałbym pomiędzy tymi dwoma
Konradoo7xxx

20 Cze 2009, 17:05

Niezbyt tobie mogę pomoc gdyż nie interesowalem się tym samochodem ,wiem tylko jedno silnik ROVERA nie jest zły ale mechanicy go nie lubią,silnik CITROENA na pewno nie jest zły ale wiesz w razie awarii wyrzucisz samochód bo stwierdzisz,że się nie opłaca go robić.Kolega miał zwykłego gażnikowca ,zagazował i śmigał bezproblemowo.Zobacz tylko ile kosztuje gażnik do Poldka to ze śmiechu pękniesz,prosta instalka mieszalnikowa i masz samochód cacy(jest mnóstwo ofert Poldków zagazowanych)Pamietaj o jednym ,o ile do silnika mozesz lac olej mineralny to do tylnego mostu nie załuj kasy i kup wysokiej jakości syntetyk.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)