28 Kwi 2015, 09:20
Cześć,
Mam 9 tys. zł na samo auto + zostaje jeszcze na pakiet i ewentualne LPG, miałem jeszcze dozbierać, ale jest mi za bardzo potrzebne żeby czekać. Zdecydowałem się na kupno któregoś z powyższych aut. Oba zbierają dobre opinie, co ciekawe, TUV, chociaż wiem, że niemiarodajny, ulokował 406 na 31 pozycji, a Accorda na 33. Nie wiem jak to w praktyce wygląda.
Które byście polecili? Auto będzie w LPG, jak nie znajdę z już założoną sekwencją to sam założę. Zależy mi na komforcie podróżowania (wiem, że 406 jest podobno nie do przebicia na tej płaszczyźnie, ale fotele Accorda wyglądają też na komfortowe) i dobrym wyciszeniu, bo na dłuższej trasie hałas strasznie męczy.
Jak z cenami części? Z tego co sam się zorientowałem, to stoją podobnie, więc chyba mitem są "drogie części do japońców".
Podobno oba są w ocynku, ale Peugeot mniej rdzewieje?
Które lepiej się prowadzi? Accord ma z przodu i z tyłu wielowahacz, 406 tylko z tyłu, więc strzelam, że Accord tutaj wygrywa.
Jestem w tym tygodniu umówiony na oględziny kilku aut (z czego najpierw jadę do komisu jutro przejechać się obydwoma aby ocenić które mi bardziej leży), ale chciałem jeszcze was poprosić o radę. To musi być bezawaryjne auto.