Peugeot 406 2,0 HDI 110 KM

08 Lis 2011, 15:13

Mam na oku tą 406, czy mógłby mi ktoś doradzić czy z takim przebiegiem ten samochód może dłużej pojeździć? Do tej pory jeździłem Fiatem Seicento i nie miałem żadnych problemów np. odpalić go zimą (palił za każdym razem), a o tej 406 (tym typie, nie tej sztuce) czytałem, że bywają problemy z odpalanie. Samochód będzie stał na dworze, a roczny przebieg myślę że nie przekroczy 10 000 km.

Prosił bym o kilka opinii, czy warto to kupić powiedzmy za 11 tyś pln ;)

[link do oferty na Allegro wygasł]
Mroczny444
Nowicjusz

08 Lis 2011, 15:36

tylko tyle ci powiem ze 406 sa polecane do zakupu jednak jak planujesz przebieg 10tys zapewne w miescie to lepszym wyborem bedzie silnik benzynowy , spalanie bedzie porownywalne do diesla a problemy z ewentualnymi naprawami duzo mniejsze
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najlepsza taksówka na świecie? Hybryda!
    Był czas, gdy w Polsce, Niemczech i wielu innych krajach Europy na ulicach dominowały taksówki z silnikami Diesla, a jednym z najczęściej wybieranych samochodów był Mercedes W124. Dziś taksówkarze na ...
    Toyoty Camry 8 generacji
    Fabryka Toyota Motor Manufacturing, Kentucky, Inc., (TMMK) rozpoczęła produkcję Toyoty Camry 8. generacji. Nowa Camry zadebiutowała na targach w Detroit w styczniu 2017 roku. Model jest produkowany od 1982 roku, a od 15 lat ...