Peugeot 406 2.0HDI(110km) czy seat ibiza II FL 1.9TDI(90km)

03 Maj 2014, 20:52

Witam wszystkich serdecznie :)
Planuję zakup pierwsze autka za ciężko zarobione pieniądze. Do dyspozycji mam około 6000zł maksymalnie 7000zł. Przeglądając oferty myślę o Peugeocie 406 z silnikiem HDI 110konnym lub o Seacie Ibiza II FL z silnikiem 1.9TDI o mocy 90KM. Zastanawiam się tylko czy za te pieniądze znajdę jakąś zadbaną Ibizę? Co proponujecie? Może coś innego bardziej sensownego da się kupić za tą kwote? I jeszcze jedno. Jakie są dodatkowe koszta(mniej więcej)przy kupnie sprowadzonych tych właśnie samochodów?
Pozdrawiam
sl3dziu
Obserwowany

Auto: nie mam

04 Maj 2014, 08:59

I co ja mam Ci powiedzieć jak rozpatrujesz auto z segmentu B i z segmentu D :?: :shock:
Napisz nam jaki będzie przebieg roczny, czy bardziej trasa czy miasto itd..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Maj 2014, 09:27

Autko na miasto choć czasem będę musiał przejechać te 150 km do rodzinnej miejscowości. Tak czytam o tej ibizie i widze ze jest sporo pozytywnych opini na temat silnika 1.9 SDi. tylko czy nie jest on zbyt mułowaty? Co do przebiegu to ciężko mi powiedzieć ale raczej nie będzie kolosalny, powiedział bym ze przeciętny.
sl3dziu
Obserwowany

Auto: nie mam

04 Maj 2014, 11:19

To nie bierz diesla bo będą problemy a SDI to muł. Weź jakiegoś kompakta np. Megane 1.6 z LPG
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Maj 2014, 13:01

Jeśli głównie na miasto to benzyna albo lpg.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...