Peugeot 406 co sadzicie?

13 Maj 2007, 20:49

:shock: lasty: Ze też na to wcześniej nie wpadłem...? Może też wszakże mieć autokomis, albo kolekcję modeli po sklejeniu... :wink:
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

01 Cze 2007, 15:29

czerybka24 napisał(a):Co sadzicie o perzocie 406 Produkowanym po 96 roku
Mój ojciec uwielbia pegota 406.W ogóle uwielbia wszstkie peugoty,ale ten lubi najbardziej.Powiem tak:auto mało pali mało się psuje a pozatym pewnie słyszałeś o tym że peugoty nie tylko 406,ale i inne mają najlepsze zawieszenie.Jak kiedyś jechałem z moim ojcem tym peugotem to w ogóle nie czułem prędkości. :shock:
adrianvice
Nowicjusz

Miejscowość: Sandomierz

01 Cze 2007, 20:48

Samochód Dobry ,ale jak ja to mówie nie na polskie drogi!!Drogi francuskie w porównaniu z naszymi to porpostu przepraszam za słowo "g...o" Amorki bardzo szybko się żuzywają. Przynajmniej takie jest moje wrażenie z samochodami produkcji Francuskiej....
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

03 Cze 2007, 20:06

malken napisał(a):Łukasz789: Toś się wysilił, Brachu! :D Kto niby tym wszystkim miałby jeździć? Klienci Ojca? Bardzo śmieszne, ale fajne :lol: :wink:

Mój ojciec ma warsztat samochodowy i jest wspólwlaścicelem stacji kontroli pojazdów. nieopisalem tutaj wszystkich. w skrócie tak ostatnio sam kupowalem samochód to jak dla mnie to nie ma co wybrac bo wszystko to szajs.Napakowane elektroniki i pompowtryskiwaczy. 406 jest wedlug mnie jednym z najlepszych samochodow na świecie.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

05 Cze 2007, 19:03

No nie najlepszy ale może być :P
Daroo
Początkujący

06 Cze 2007, 07:45

Napisalem że jednen z najlepszych bo niema najlepszego Mercedesy tez maja swoje wady.
Łukasz789
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia GT4 Stinger: 315 KM w koreańskim coupe
    Kia zaprezentowała koncepcyjne coupe o nazwie GT4 Stinger na salonie w Detroit. Pod maską Kia GT4 Stinger znajduje się turbodoładowany silnik benzynowy o pojemności 2 litrów, generujący moc 315 KM. Napęd jest przenoszony ...
    Bezpieczne auta służbowe
    Światowa Organizacja Zdrowia WHO szacuje, że około 30% wypadków drogowych na świecie powiązanych jest z pracą. Dodatkowo Bank Światowy, przygotowując rekomendacje dla poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego w Polsce, ...

06 Cze 2007, 18:19

No cóż Lukas Twoja ostatnia odpowieź jest bardzo kontrowersyjna Nie ma lepszysz samochodów od Peugot LOL?PORSHE,MASSERATI,FERRARII,LEXUS,LAMBOGHINI.
Nio cóz przynajmniej tak mi się wydaje
soleQ
Aktywny

06 Cze 2007, 20:31

wiesz mowilem raczej o samochodach rodzinnych i o takich ktore sa raczej w zasięgu reki przeciętnego człowieka.Samochody o ktorych mowisz to samochody na ktore nie bedzie mie stac a przedewszystkim utrzymac. Kążdy samochod sie kiedys zepsuje jeden będzie sie psul ciąle a drugi popsuje sie tylko raz ale jego naprawa będzie droga.Starszego Peugota pod wzgledem niezawodności moge spokojnie porownac do niezawodności Mercedesa.
Łukasz789
Aktywny

07 Cze 2007, 10:00

Niewiedziałem ,że masz na myśli rodzinne samochody.Twoja wypowiedź sugerowała ,że peugeot jest najlepszym autem(Niebyło o rodzinie :D)
Ale jeżeli chodzi o auta rodzinne to co Ci przeszkadza w np.Toyota Avensis,w niektórych oplach,i nielicznych volkswagen'ach?
soleQ
Aktywny

02 Mar 2010, 17:43

Jeśli 406 tonie z silnikiem 1,8 16V. Ten silnik jest mocno awaryjny .
BenyMielec
Nowicjusz

Miejscowość: Mielec

03 Mar 2010, 16:29

moi rodzice maja 406 2.0 HDI 110km 99r. od 170 tys teraz 215 . Nowy tlumik srodkowy bosala po 2 latach poleciał trzeba caly wydech kupic 560zł, dwa sworznie i przynajmniej dwa laczniki stabilizatora na rok. Stoi na dworze w zimie w lubelskim(-34 mialem na termometrze najniej) panel od klimy zapala i gasnie kiedy mu sie podoba w czasie jazdy tez, szczególnie w zimie i czujniki poduszek ciagle mrugaja, moja diagnoza to niska temperatura. I jeszcze ma faze na pelenie zarowek od mijania. przez 10 tys 6 polecialo. Wszystkie styki scisniete na chama, kable poizolowane, bezpieczniki odpowiednie, regulator napiecia wymieniony razem ze szczotkami On jest jak KIT, kiedys sam zapali o pojedzie. Ale komfort i wyciszenie 1 klasa, troszke za malo pod butem aale idze jakos. Jak ktos potrzebuje informacji o 406 HDi 110 km walic do mnie, moglbym gruba ksiazke o przygodach z nim napisac. 3 warunki posiadania 406 z dieslem 1) Ocieplany garaż 2) pojecie o mechanice i elektryce 3) profilaktyka(czeste ogladanie, sprawdanie). Spalanie w zimie w mieście mama wykreca 7,6l, ja robie 6.3, trasa spokojnie 5,0 z bucikiem 6 nie przekroczylem. Jak juz napisałem mega plus to komfort podrózowania, 4 osoby(faceci po 184) jada wygodnie z tyłu jedynie siedzi sie wyżej i troche jak na ławce. Nie wiem co wiecej moge napisać, pytajcie sie moze bede umial odpowiedzieć. pozdrawiam
wojdud5
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

07 Mar 2010, 17:07

Ogólnie bardzo ładny stylistycznie samochód. Uznany za limuzynę roku przez plebiscyt opublikowany przez jakieś pismo motoryzacyjne. Słyszałem nawet stwierdzenie, że godny następca Peugeota 605, z czym osobiście się nie zgadzam. Nie miałem przyjemności prowadzić, więc niewiele mogę powiedzieć o komforcie oraz ergonomii. Jako fan marki Peugeot bardzo chętnie bliżej poznam ten model, gdyż wygląda na konkretny samochód rodzinny.

Pozdrawiam.
............-----Shake Your Blood-----..............
sphinx1969
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko- Biała