Peugeot 406 coupe pininfarina

15 Kwi 2016, 15:26

Witam czy budzet 10 tys starczy mi na auto podane w temacie? I czy fo jest dobry wybor jak na 1 samochod?
Relioz
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Kwi 2016, 16:57

Tak spokojnie kupisz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Kwi 2016, 17:44

A czy to dobry wybór na 1 autko? I czy za taka cene oplaca sie jezdzic za nim po Polsce czy szukac czegos raczej blisko?
Jak cos to jestem z Lubuskiego, jak moglbys sie rozgladnac czy jest cos sensownego na ten moment to bylbym wdzieczny.

Jak narazie wzglednie niedaleko mnie sa
[link do oferty na Olx wygasł]

oraz

Relioz
Nowicjusz

15 Kwi 2016, 17:49

Ja bym wolał na pierwsze kupić coś tańszego zeby w razie stłuczki nie było tak bardzo szkoda.
Za autem nie ma sensu jechać dalej jak 100-150km no chyba że jest to pewny zakup.

Pierwszą 406 można obejrzeć,zbić cenę ze względu na usterki,zrobić i śmigać.
Drugi to jakiś szrot,po pierwsze coupe skończono produkować w 2004roku a po drugie ceni tylko 9000zł? Jeszcze diesel i najbogatsza wersja..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Kwi 2016, 17:58

Jestes w stanie powiedziec mniejwiecej ile bym wydal na te naprawy?
Relioz
Nowicjusz

15 Kwi 2016, 18:00

Miałem takiego.w full opcji. Bez gazu. Zapłaciłem 8tys zł. Poprzedni właściciel (37lat, 2 dzieci ) sprowadził go sam z za granicy i użytkował prawie 7 lat. Auto nie zmęczone. Do zmiany mialem opony rozrząd i okazyjnie zrobiłem filtry i oleje bo zależało mi aby go dopieścic pod siebie bo w sumie olej mial zmieniany przed zakupem 2 tyś km.
One maja ocynk wiec spokój z rudą o ile nie miało przygód. Niektórzy twierdza że 2.0 to za mało do niego...ale mi wystarczało. Był na prawdę dynamiczny. Na autostradzie 170 mozna sobie płynąć w spokoju a max jechałem 205km/h. Cena rozrządu bo wymienialem to 460 zł z robotą u dość dobrego mechanika znajomego. U niego tez robiłem wymiane wszystkich filtrow i oleju oraz zmiane oleju w skrzyni. Zaplacilem 350 zł z robotą. Podkreślam ze filtry jak i kabinowy miałem najdroższe z dostępnych w sklepie. Auto jak dla mnie bomba. Choć wielu znajomych twierdziło że woleli by e46 w tej kasie na co reagowalem mega śmiechem. Jak chcesz mieć oryginalne auto to to jest to. Nie ma ich wiele właśnie tak jak e46 która ma wielu wielu młodych kierowców....wiadomo z jakich przyczyn (...)
A i spalanie w zimie komputer pokazywal 9.2 a latem 7.6. I tak w sumie przy tankowaniu wychodziło. A jeździłem dość "dynamicznie" lecz zero upalania.
edie
Początkujący

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 12 04 2012
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW e36
Silnik: 1.8
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda6 zaawansowana technologia i-ACTIVSENSE
    Mazda Motor Corporation zaprezentuje technologie "i-ACTIVSENSE" w zupełnie nowej wersji modelu Mazda6, która będzie główną atrakcją tegorocznego Salonu Motoryzacyjnego w Paryżu. "i-ACTIVSENSE" to seria zaawansowanych ...
    Warsaw Oldtimer Show 2018 / relacja
    Klasycznie piękne oldtimery i youngtimery można było obejrzeć w majowy drugi weekend na V Targach Pojazdów Zabytkowych Oldtimer Warsaw Show 2018 które odbyły się w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie. To największe ...

15 Kwi 2016, 18:04

W 500-600zł powinieneś się zamknąć.
Barol
Awatar użytkownika

16 Kwi 2016, 16:31

Dzieki za odpowiedzi, a czy sa jeszcze auta ktore sa malo awaryjne, maja tanie czesci i sa w miare ekonomiczne, i przede wszystkim maja podobne wyposazenie (wygode) do tego puga tak do 10-11 tys?
Relioz
Nowicjusz

16 Kwi 2016, 19:51

Ciężko o coś tak wygodnego zamkniętego w coupe.... Na tylnej kanapie wozilem znajomych i nikt nigdy nie narzekal na brak miejsca. Spokojnje (nie zgodnie z prawem jednak) trzecia osoba sie mieściła z tyłu. Auto orginalne...czy ładne kwestia gustu lecz dla mnie tak...zaskakująco fajne wyposażenia...osiagi dobre. Zawsze mozna szukać 3.0 z gazem jak 2.0za mało lecz jak mówisz ze to pierwsze auto to spokojnie wystarczy. Mi się to auto nie psuło. Nie narzekalem. A czy coś podobnego ale innego? No wlasnie ja szukałem w tej kwocie w podobnych kryteriach i bezkonkurencyjnie wygrała 406stka coupe.
edie
Początkujący

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 12 04 2012
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW e36
Silnik: 1.8
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

16 Kwi 2016, 22:03

Jezeli chodzi o wygode tochodzilo mi czy znajde w tej cenie jakiegos ladnego sedana z takim wyposazeniem.
Relioz
Nowicjusz

17 Kwi 2016, 10:33

Z coupe popatrz jeszcze na Forda Cougara i Hyundaia Coupe.
Z większych to może uda Ci się znaleść Octavię w limitowanej wersji Laurin & Klement (najbogatsza wersja wyposażenia).
Barol
Awatar użytkownika

17 Kwi 2016, 11:45

A jak z awaryjnoscia tych aut i kosztem napraw?
Relioz
Nowicjusz

22 Kwi 2016, 18:35

Panowie pojawila sie taka opcja, co sadzicie?
Relioz
Nowicjusz

24 Kwi 2016, 12:36

Kolejny egzemplarz, tym razem 120 km ode mnie, co sadzicie?

Relioz
    Nowicjusz

24 Kwi 2016, 12:51

Zdjęcia robione tak żeby było mało widać a jak się dobrze przyjrzy to widać że drzwi od kierowcy były malowane (są jaśniejsze od reszty),z ceną ktoś przesadził i jak widzę ten opis ohh ahh.. :roll: jeszcze handlarz więc standart..
    Barol
    Awatar użytkownika