Peugeot 406 do 4000zl (a moze cos innego w trasy?)

09 Lip 2017, 18:40

Witam

Niedawno pisalem temat o auto do 4000zl, wybor padl na Peugeota 406 2.0hdi dieselek ew. benzyna. Potrzebuje wygodnego auta w dlugie trasy, ktoremu bede mogl zaufac po naprawach.

Mam kilka typow:

1: [link do oferty na Olx wygasł]

2: [link do oferty na Olx wygasł]

3: [link do oferty na Olx wygasł]

4: [link do oferty na Olx wygasł]

Wszystkim posprawdzalem VİNy na historiapojazdu.gov.pl i niektore sa sprowadzane, niektore nie - ale wszystkie wygladaja w miare wiarygodnie. Wg. sprzedajacych nie wymagaja wiekszego wkladu (do 1000zl).

Mam przeznaczone na startowe naprawy ok 1000zl-1500zl ale cena zakupu ostateczna to max 4000zl.
Czy Peugeot 406 w tej cenie ma sens czy szukac innego auta?

Wiem, ze w tej cenie sie szuka zadbanego egzemplarza a nie marki ale tyle tego jest w internecie i nie ma szans zebym wszystko na zywo obejrzal, w zwiazku z tym ograniczam sie do 406, Lanosa albo Focusa (na pewno nie chce nic z niemiec, zadnych VW audi bmw ani malych aut typu corsa punto etc.)

Czy w przedziale do 4000zl jest lepsza/bardziej niezawodna opcja na trasy po 500-1000km tygodniowo?

Dziekuje za pomoc i wyrozumialosc :piwo:
Szneka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 09 2015
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Peugeot Boxer
Silnik: 2.2
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

09 Lip 2017, 18:55

A ford to niby w jakim kraju jest tworzony?
Jest sens szukać tego co jest w dobrym stanie.
Jeśli musiałbym mieć diesla w takiej kasie to na pewno nie byłby to silnik na CR a jakiś prosty klekot.
Śmiechłem przy zdjęciach "modów" z pierwszego ogłoszenia :naughty:

Popatrz na laguny mk1 pb+lpg, kupisz coś fajnego
Invi
Forumowicz VIP

09 Lip 2017, 19:08

''Z Niemiec'' - w sensie swiezo sprowadzanego z Niemiec, ani tym bardziej nic od handlarzy i komisow. Wyprodukowany moze byc nawet w Kazachstanie byle jezdzil :wink:

Z prostych klekotow mam tez opcje na Peugeota 206 w 1.9d, ale obawiam sie, ze to bedzie meczarnia na autostradzie
Szneka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 09 2015
Auto: Peugeot Boxer
Silnik: 2.2
Typ: Van
Rok produkcji: 2006

09 Lip 2017, 19:46

Bo będzie. Generalnie każdy prosty klekot będzie męczarnią, bo one służyły do innego celu.

Celuj w segment D, Laguna I to dobra opcja, nie wiem czy coś wygodniejszego się trafi do 4k.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

10 Lip 2017, 16:15

Bałbym się kupić 406 w dieslu za te pieniądze jeszcze polifta..

A może Daewoo Leganza? Za 4k znajdziesz coś do poprawek a na trasy jest niemal stworzona ewentualnie Audi 80 B4 też pancerny wóz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Lip 2017, 18:19

W tym budżecie liczy się:
-refleks (przeglądasz jak najczęściej ogłoszenia aut z najbliżej okolicy, od razu dzwonisz i umawiasz się na oglądanie auta jeśli wygląda obiecująco)
-szczęście (bardzo rzadko, ale jednak trafiają się "małe" okazje)
-wiedza techniczna (większość aut w tym budżecie jest niedoinwestowana - musisz umieć ocenić na miejscu czy wady auta to drobnostki czy początki jakiejś większej usterki np. uszczelki pod głowicą).

Czego zatem szukać? Wklejaj ogłoszenia aut z Twojej okolicy, najlepiej auta o kiepskiej, ale niesłusznie opinii. Przykłady?
Peugeot 406
Daewoo Nubira i Leganza
Hyundai Sonata
Fiat Marea
Opel Vectra B
Ford Mondeo Mk2
Renault Laguna Mk1
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota silniki 1UZ-FE i 3UZ-FE
    Układ V8 z dwoma wałkami rozrządu. Pojemność: 4 i 4,3 litra. Zalety: dobra baza do tuningu, niewielka masa. Wyprodukowane przez Toyotę silniki V8 1UZ-FE i 3UZ-FE zdobyły szacunek i popularność wśród entuzjastów ...
    Mercedes Klasy V
    Solidny przód i wyjątkowe kształty. Skonstruowana z pasją, z myślą o radościach i wyzwaniach codzienności, nowa Klasa V oferuje zmienny układ wnętrza, a jednocześnie zapewnia imponujące wrażenia podczas jazdy. Przyciąga ...