Peugeot 406 - zapalajaca sie kontrolka silnika

26 Sie 2014, 23:00

Witam
mam problem ze swoim Peugeotem 406 2,0 benzyna 132 KM rok 1996 mianowicie przy pierwszym uruchomieniu i chwilowym postoju silnik zaczyna nierówno chodzic i zapala sie kontrolka silnika ale po dodaniu gazu i przełączeniu na LPG kontrolka gasnie i wszystko sie normuje. Wcześniej nie miałem takiego problemu. Instalacja gazowa to Brc już była w tym samochodzie jak go kupiłem. Wydałem juz sporo na szukanie tego problemu już u nie jednego mechanika byłem i nadal nie wiem co się dzieje . Prosiłbym od jakieś porady bo nie wiem już gdzie szukac przyczyny i pomocy.
Pozdrawiam
Pykacz
Obserwowany

Auto: Brak
Rok produkcji: 2000

26 Sie 2014, 23:50

A co Ci magicy Ci sprawdzali??? Co wypluł na błędach (jeśli błędy nie były odczytane to zrób to w najbliższym czasie)???

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

27 Sie 2014, 08:15

Powymieniali : świece, cewke zapłonowa, silniczek krokowy, ostatnio wyczyścili pompę paliwa i wymienili filtr paliwa . w instalacji lpg wymieniłem reduktor i wszystkie filtry. Jak byłem u jednego mechanika to na komputerze pokazał mu się bład : zła regulacja mieszanki czy jakoś tak, ostatnio jak byłem u jeszcze jednego mechanika to powiedział ze te błedy ktore mu sie pokazały to nie jest przyczyną tego objawu. Cieżko u mnie w okolicy znaleśc elektryka z komuterem po moj samochod bo mam stare szerokie wejscie i albo nikt nie ma takiego wejscia albo liczą jak dwa razy wiecej.
Pykacz
Obserwowany

Auto: Brak
Rok produkcji: 2000

31 Sie 2014, 10:46

Nie wiem skąd jesteś, ale jak z Małopolski to możesz zajrzeć do Motomagic. Myślę że spokojnie odnajdą przyczynę bo sam pojechałem do nich z padniętą elektroniką (a w zasadzie facet mi na lawecie zawiózł do nich auto) i dali rade.
berent
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[A] Matiz 0,8 / Seicento 0.9 / 106 1,0 / Lupo 1,0
    Podstawowe kryteria zestawienia: - samochód segmentu A - pojemność silnika do 999ccm - modele z ok. 2000r. Wytypowane modele do zestawienia: - Daewoo Matiz 0,8 - 51KM - Fiat Seicento 0,9 - 39KM - Peugeot 106 1,0 - ...