Peugeot 407 - jaki silnik najmniej awaryjny?

21 Paź 2013, 21:05

Witam, chcę kupić 407, chcę kombi, ponieważ potrzebuję w miarę przestronnego auta. Moje pytanie brzmi tylko i wyłącznie o awaryjność Peugota? Co najczęściej się psuje, no i jaki silnik Diesla najmniej awaryjny? Słyszałem że 2.0 Hdi ale nie orientuję się wogóle jaka moc itp. Jak to jest? I jeszcze jedno pytanie mianowicie Pb, jaki najmniej awaryjny i który najchętniej przyjmie Lpg? Myślałem czymś mocniejszym żeby było troszkę pod maską, a w gazie to by mało paliło.

Czekam na odpowiedzi posiadaczy 407. Pozdrawiam ;-)
gumis15
Nowicjusz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6i 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

30 Lis 2013, 13:08

Żaden silnik 407 nie jest awaryjny specjalnie. Mają bardzo dobre opinie. Mniej korzystne są tylko dla diesla ale chodzi tu tylko o drogie serwisowanie diesla. Bardzo drogie. Ale o juz każdy praktycznie diesel tak ma ( koła dwumasowe wymieniane ze sprzegłem, pompowtryskiwacze, turba itp). Pb tego nie ma. Ja sam mam 2.0 benzyne 2008. Co do silników pb 1.8 czy 2.0, 2.2 smiało można gazować. NIe ma z tym dużeo problemu aczkolwiek dobra instalacja to koszt 3tys złotych, więc sobie skalkuluj to dobrze. Ja jeżdzę niewiele, więc nie zgazowałem go nigdy. Choć jego spalanie nie jest małe. Moje 2.0 na mieście to 11 niestety. Na trasie zejde do 8l
pozdrawiam
alenudy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 07 1996
Auto: VW Pasat syncro
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999