Peugeot 407 - opinie

25 Gru 2015, 12:31

Witam, prosiłbym o opinie na temat samochodu Peugeot 407. Zamierzam być może kupić to auto, mój kapitał to tak koło 26 tysięcy. Chodzi mi o roczniki około 2007-2009. Proszę o opinie na temat tego auta. Interesują mnie silniki 1.8 lub 2.0 benzyna.
Xual
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 06 2012
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Seat Ibiza
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

25 Gru 2015, 13:08

W skrócie mój kolega mechanik powiedział gdy żona chciała sobie takiego kupić "spoko kupujcie często przyjeżdżają mam je obcykane".
Z minusów. Nisko zawieszony przód, łatwo przydzwonić w krawężnik i zrobić sobie kuku. Długi zwis z przodu.
Mało miejsca na tylnej kanapie. Elektronika lubiąca zastrajkować.
Porównywaliśmy 407 do gnijusa Mazdy 6 bo też się podobał i wygrał gnijus.
Ponieważ. Trwała mechanika i elektryka, rozrząd łańcuchu, z tyłu duzo miejsca.
Do tej pory gnijus jest ujeżdżany codzień do roboty i jeszcze ani razu (ponad 2lata) nie zastrajkował.
A nie każda kobieta dba o auto od innej strony niż wizualna :)
Dla mnie 407 nie jest praktyczna, wygodna? Tu lepiej cytryne C5 jest wygodniejsza, bardziej przestronna.
Ma też swoje bolączki związane z elektryką, ale jak zastanawiasz się nad 407 i autami francuskimi to rozważ też C5 i Lagune III z 2.0 T.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Sty 2016, 10:13

Jasne - C5, bardzo wygodna sprawa. Szkoda tylko że z tyłu ma kombinację belki skrętnej i zawieszenia hydro-pneumatycznego, które nie jest tanie w naprawie, na polskich dziurach strasznie dostaje po mordzie i byle kowal tego nie naprawi ...
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Audi SQ5 TDI exclusive concept
    Audi SQ5 TDI, dzięki mocy 230 kW (313 KM), staje się najwytworniejszym modelem serii Q5 i równocześnie pierwszym w historii Audi modelem S z silnikiem diesla. Tę nową serię quattro GmbH cechuje nie tylko dynamika. ...