05 Paź 2020, 17:49
Ile ta skrzynia pobiera prądu? Bo jak 10A, czyli powiedzmy 120W, to w bagażniku jest gniazdo zapalniczki. Przynajmniej w kombiku. Można więc zasilić tą tubę z tego gniazda. Nie chcę teraz też pisać czy na pewno, ale nie wiem, czy czasem nie jest tam 15A, więc analogicznie można pobierać z tego 180W. Liczę oczywiście 12V. Jak będzie to np. 14V, czyli podczas pracy silnika, to moc oczywiście wzrośnie.
Co do samego ciągnięcia kabla przez grodź czołową, to ciężka sprawa - "uszczelki" są dopasowane do wiązki kabli, która leci w takim jakby peszlu. A i rękę tam wsadzić jest ciężko - trzeba by rozbierać cały bok, gdzie są bezpieczniki w środku auta, bo mniej więcej na tej wysokości jest ta dziura z kablami. Od strony silnika dziura z kablami jest pod BSI, więc jest jeszcze gorzej z dojściem, a co za tym idzie przeciągnięcie takiego kabelka, jak ma to wyglądać porządnie, to trzeba też demontować BSI. Dużo roboty z tym nie ma, ale jak ktoś wie jak to zdemontować.
Demontowałem ostatnio BSI jak wymieniałem sprzęgło. Szkoda, że nie nakręciłem filmiku....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...