kubek1200000 napisał(a):przez 3 dni świeciła mi się cały czas kontrolka ESP a jak zgasła to zapaliła się kontrolka silnika.
kubek1200000 napisał(a):ale on stwierdził że peugeoty mają tak że trzeba je dłużej odpalać a kontrolkami się nie martwić bo jak przyjade na przegląd to mi wykasują błedy z komputera i już się nie będą świecić.
Wracaj do tego chłopa, co kombinuje z LPG ( bo gazownikiem nazwać go nie można, skoro takie pierdoły opowiada ), bo coś spartolił. Zarządaj, żeby podłączył się pod komputer i przed wykasowaniem błedów podał ci, jakie błędy sie wyświetliły. ewentualnie podjedz do jakiegoś mechanika i nich on ci odczyta błędy, bo ten "gaziarz" to chyba jakiś kombinator.
kubek1200000 napisał(a):powiedział mi też, że nie wolno mi odpalać auta na gazie, ponieważ się nie da a gdy zapytałem czy jak braknie mi benzyny to czy będe mógł normalnie odpalić i jechać na stacje zatankować to powiedział że nie powinienem niegdy jeżdzić na rezerwie bo coś tam się wtedy popsuje.
To tylko potwierdza, że to jakiś kombinator a nie gziarz. Jak pisał kolega wczesniej, jest mozliwość awaryjnego odpalenia silnika na gazie, ale lepiej z tego nie korzystać. czasami jest nawet tak, że w komputerze jest zaprogramowana ilość takich odpaleń ( np. 3 ) i po 3 odpaleniu na gazie trzeba znowu podłączyć się pod kompa i aktywować na nowo. Jeżeli chodzi o jazdę na rezerwie, to może nie o to chodzi, żeby nie jeździć na rezerwie, ale żeby po zaświeceniu sie rezerwy dotankować paliwo - chodzi o to, że zapewne podczas pracy silnika na LPG p[racuje tez pompka paliwa, a ta musi mieć chodzenie, którym jest benzyna. Jej brak może poprostu spalić pompkę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...