Peugeot 407SW

17 Wrz 2014, 09:30

noisy napisał(a):407 jest wygodny ale nie co mały w srodku zwłaszcza z tyłu.

Nareszcie zauważył ktoś naprawdę minus tego auta. Reszta moim zdaniem jest jak w każdym inny nowszym dieslu.
Jeśli masz obawy co do peugeota 407 ,to w pieniążkach o których mówisz masz moim zdaniem porównywalne auto ale większe w środku o dobrych osiągach też w dieslu. Mam na myśli produkowaną w wersji poliftowej przez 2 lata Lagunę II z 2,0 dci-150KM. I proszę nie mylić z przedliftową czasem awaryjną 1,9 dci,tylko poczytać w necie trochę recenzji o tej poliftowej Lagunie w której poprawiono wszelkie wady. Sam silnik ma opinie bardzo dobre !!! :) Ceny nie są wygórowane,bo ludzie wszystkie laguny mierzą jedną miarką nie wiedząc że II-ka przed liftem i po lifcie to przepaść jakościowa pod względem awaryjności. Tym sposobem można za niewielką kasę kupić niezłe auto o jakości Laguny III.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

18 Wrz 2014, 10:04

Ja jeszcze mogę dodać, że generalnie z tyłu źle się nie siedzi. Osoby 180-185 cm wzrostu nie narzekały. Byk dwumetrowy może marudzić. Problemem natomiast jest konstrukcja przednich foteli. Schodzą one bardzo nisko do podłogi. Pasażer na tylnej kanapie nie może swobodnie wsunąć stóp pod przednie fotele. Problem pewnie zwiększa się zimą, gdy zakłada się na nogi bardziej masywne trepy. Ponoć w kombi miejsca z tyłu jest więcej niż w sedanie, ale podejrzewam, że fotele będą te same z przodu, więc miejsca na stopy dalej nie będzie. Natomiast z przodu jest miejsca w cholerę i jeszcze trochę.
Ostatnio edytowany przez Oktan 18 Wrz 2014, 12:21, edytowano w sumie 2 razy
Oktan
Początkujący

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Laguna '96 -> Peugeot 407
Silnik: 2.2 160KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

18 Wrz 2014, 10:14

Miejsce z tylu to nie jest dla mnie problem, bo z tyłu póki co to raczej nikt nie będzie jeździł. Za 2-3 lata może fotelik z dzieckiem :P Jeżeli chodzi o pojemność bagażnika, to nie potrzebuję jakiegoś szału. Wystarczy, że zakupy z hipermarketu wejdą. Co do długiego przodu - znajomy ma to auto i nie widzi żadnej niedogodności jeżeli chodzi o przód. Jeżeli chodzi o prześwit to do parkingu podziemnego wjeżdża swobodnie, a na mieście przy dużych krawężnikach parkuje równolegle albo tyłem :)

Co do wyboru modelu to decyzja jest już raczej podjęta... teraz zostało znaleźć odpowiedni egzemplarz. Jeżeli ktoś by miał na oku zadbany Peugeot 407 SW 2.0 HDI rocznik od 2006 do 200 tyś. przebiegu z kompletną dokumentacją to proszę o info :)
cichson
Nowicjusz

Auto: Nie mam

05 Paź 2014, 11:29

Trzy lata temu ojciec se takiego kupił w benzynie 1.8 16V 125KM zagazował(pali 9 litrów gazu) i autko śmiga od trzech lat bez zarzutu w zawieszeniu nic się nie dzieje z tyłu miejsca jest wystarczająco jak dla mnie i jak na mój gust wrażenia z jazdy są bardzo przyjemne może nie w tym sensie że auto jest mega zrywne czy dynamiczne ale dosłownie płynie po drodze, jeśli oszczędzasz auto nie zbierasz wszystkich dziur tylko w miarę możliwości omijasz je to zawieszenie trochę wytrzyma. Zauważyłem że na forum jest wiele "specy" którzy komentują wszystkie auta i piszą o ich wadach nie znając danego modelu i marki, przeczytali gdzieś coś od jakiegoś idioty co bije samochód po dziurach że słabe zawieszenie i jak papugi powtarzają.
matheo789
Początkujący

Miejscowość: Białystok